Ενθαρρύνουμε τους ξένους να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα εξασφαλίσει την απαραίτητη μακροπρόθεσμη σταθερότητα στη χώρα.
«Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκεστε κοντά μας. Θα ήθελα δημοσίως να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση που παρείχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια μιας πολύ δύσκολης περιόδου. Θέλω να σας πω ότι η αναπτυξιακή μας ατζέντα, η αναπτυξιακή μας στρατηγική είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις δικές σας προτεραιότητες.

Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα κβαντικό άλμα στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Και πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε από τη δική μας πλευρά. Να μειώσουμε την κανονιστική επιβάρυνση, να μειώσουμε τους φόρους, να καταστήσουμε την Ελλάδα ένα ελκυστικό περιβάλλον για ξένες επενδύσεις. Και είμαι βέβαιος ότι, μόλις γίνουν αυτές οι αλλαγές, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να απορροφήσει περισσότερα κεφάλαια και να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις.

Η δημιουργία δουλειών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Οι δουλειές απαιτούν επενδύσεις. Και οι επενδύσεις απαιτούν χρηματοδότηση και ένα φιλικό περιβάλλον. Ακριβώς σε αυτό έχουμε εστιάσει. Παρότι είμαστε στην Αντιπολίτευση, πάντοτε ενθαρρύνουμε τους ξένους να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Και θα εξασφαλίσουμε την απαραίτητη μακροπρόθεσμη σταθερότητα. Μια σταθερότητα που αναζητούν οι σημαντικοί επενδυτές, που έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Υπό αυτή την έννοια, η ατζέντα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.