Μετά από ένα μήνα σκληρών προπονήσεων στην Ελλάδα και αφού ολοκληρώθηκε πρώτος κύκλος φιλικών παιχνιδιών στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ αναχωρεί απόψε το βράδυ για τη Γερμανία, όπου θα πάρει μέρος στο πολύ απαιτητικό “Jakob Cup” που θα διεξαχθεί στο Bayreuth.
Στο φιλικό τουρνουά θα λάβουν μέρος η νταμπλούχος Γερμανίας, Brose Bamberg , η διοργανώτρια medi Bayreuth που θα συμμετέχει στο επερχόμενο Basketball Champions League και η Fraport Skyliners. Στην πρώτη ημέρα του τουρνουά, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Brose Bamberg το σαββατο στις 20:30, ενώ την Κυριακή θα κοντραριστεί με μία από τις medi Bayreuth και Fraport Skyliners, ανάλογα με τα αποτελέσματα του Σαββάτου.

Τα εισιτήρια για την κάθε μέρα του τουρνουά κοστίζουν 12 ευρώ (10 ευρώ το μειωμένο), ενώ το εισιτήριο διημέρου κοστίζει 20 ευρώ (17 ευρώ το μειωμένο).

Με την αποστολή του ΠΑΟΚ δεν θα ταξιδέψει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο 20χρόνος αθλητής μάλιστα δεν θα ακολουθήσει την αποστολή ούτε και στην Τουρκιά, την αποστολή για το επόμενο τουρνουά το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Έλληνας φόργουορντ, αντιμετωπίζει από τις προηγούμενες εβδομάδες πρόβλημα στους κοιλιακούς και το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, έτσι ώστε να αποκατασταθεί ο τραυματισμός που τον ταλαιπωρεί.

Σε ανάλογες περιπτώσεις, ο χρόνος απουσίας του παίκτη από τις δραστηριότητες της ομάδας υπολογίζεται σε τουλάχιστον έναν μήνα.