Φωτογραφία αρχείου



Σε... κέντρο συλλογής (κλεμμένων) ανακυκλώσιμων υλικών έχουν μετατρέψει τους χώρους του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά, κυκλώματα Βουλγάρων Ρομά!


Μόνον τις δύο τελευταίες ημέρες, συνεργεία του δήμου Καλαμαριάς απομάκρυναν περίπου 16 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ οι εργάτες των συνεργείων είδαν τους, περίπου 30 Βουλγάρους που διαβιούν στα μισογκρεμισμένα κτίρια, να απομακρύνονται την πρώτη μέρα και να... επανέρχονται την επομένη!

Οι άνθρωποι αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες, έρχονται με λεωφορεία από τη γειτονική Βουλγαρία. Μαζί τους έρχονται και οι περίφημοι... ζογκλέρ των δρόμων, αλλά και τα... μέλη της συμμορίας "Πεινάω" (οι ζητιάνοι των φαναριών, που κρατούν τη γνωστή ανορθόγραφη πινακίδα). Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος τους αποβιβάζουν σε χώρους όπως το πρώην στρατόπεδο Κόδρα κι από εκεί χωρίζονται στους ζητιάνους των φαναριών και στους... συλλέκτες ανακύκλωσης.

Ζουν στα μισογρκεμισμένα κτίρια, κάτω από άθλιες συνθήκες και μεταξύ τους υπάρχουν και παιδιά! Εξαφανίζονται όταν επεμβαίνουν οι αρχές κι επανεμφανίζονται λίγες ημέρες αργότερα.

Οι άνθρωποι του Δήμου Καλαμαριάς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απομάκρυνση των κλεμμένων υλικών ανακύκλωσης.