Στους 58 ανέρχονται οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα στη Φλόριντα, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση, βάσει στοιχείων που έχουν δημοσιοποιήσει οι τοπικές αρχές.
«Έχουμε 42 επιβεβαιωμένους θανάτους που αποδίδονται στον κυκλώνα Ιρμα», ανακοίνωσε ο Αλμπέρτο Μοσκόσο, εκπρόσωπος των σωστικών υπηρεσιών της πολιτείας. Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει ωστόσο τα οκτώ θύματα που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στο αρχιπέλαγος των Κις, ούτε αυτά του γηροκομείου κοντά στο Μαϊάμι, όπου οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω μη λειτουργίας του κλιματισμού μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Στο αρχιπέλαγος των Κις οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους και οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει έναν επίσημο απολογισμό. Η Κομητεία Μονρό, στην οποία υπάγονται διοικητικά τα Κις, ανακοίνωσε πάντως την περασμένη Τετάρτη ότι είχε καταγράψει μέχρι εκείνη την ημέρα οκτώ θανάτους που αποδίδονταν στο πέρασμα του κυκλώνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των σωστικών υπηρεσιών της Φλόριντα, δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση του μονοξειδίου του άνθρακα (πιθανότατα λόγω χρήσης ηλεκτρογεννητριών σε εσωτερικό χώρο), 14 υπέκυψαν στα τραύματά τους και επτά άνθρωποι πνίγηκαν.

Περίπου 204.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση την Τρίτη στη Φλόριντα. Παράλληλα, 2.800 άνθρωποι συνεχίζουν να βρίσκονται σε καταφύγια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο κυκλώνας Ίρμα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους στα νησιά της Καραϊβικής που επλήγησαν από ακόμη ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, τον κυκλώνα Μαρία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP