Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία του Υπερμαραθωνίου της Θεσσαλονίκης Τρέξε Χωρίς Τερματισμό που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Παραλία, μετά από 50 συνεχόμενες ώρες!


Χιλιάδες Θεσσαλονικείς και κάτοικοι της Βορείου Ελλάδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και περπάτησαν ή έτρεξαν, προσφέροντας χιλιάδες ευρώ σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Συνολικά κάλυψαν 30.721 χιλιόμετρα και το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 15.360,5 ευρώ, που θα διατεθεί για την ενίσχυση των δύο παιδικών συλλόγων «Φίλοι Μέριμνας», «Αλέξανδρος Συμεωνίδης, Φίλοι Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσκοκομείου» και της εθελοντικής οργάνωσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Απόδειξη της επιτυχίας που είχε ο αγώνας, ήταν ο διπλασιασμός των χιλιομέτρων και των χρημάτων σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

Μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, εταιρείες, σύλλογοι, ομάδες, συμμετείχαν στο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό που έγινε για τέταρτη φορά και επιτέλεσε πλήρως το σκοπό του, αποδεικνύοντας την ευαισθητοποίηση το κόσμου σε θέματα φιλανθρωπίας και κοινωνικής προσφοράς!

Η αυλαία του Τρέξε Χωρίς Τερματισμό έπεσε με τις απονομές στους νικητές του αγώνα των 24 ωρών, των 50 ωρών, αλλά και στις ομάδες που συμμετείχαν, με τον Γιώργο Καπουτζίδη να παρουσιάζει την εκδήλωση στη σκηνή που είχε στηθεί στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συγκλονιστικός ήταν ο Αλέξανδρος Αφεντουλίδης και τρέχοντας ασταμάτητα επί 50 ώρες κατέκτησε την πρώτη θέση με 311 χιλιόμετρα, απόσταση που ισοδυναμεί σχεδόν με οκτώ συνεχόμενους μαραθωνίους!

Δεύτερος ήταν ο Νικόλαος Θάνος με 275 χιλιόμετρα, χωρίς και αυτός να έχει σταματήσει μέσα στις 50 ώρες, ενώ τρίτη στη γενική κατάταξη ήταν η Τζούντιτ Μοχάτσι με 246 χιλιόμετρα! Την τριάδα στην κατάταξη των ανδρών συμπλήρωσε ο 70χρονος Νότης Κοκωνιάς – νικητής στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις – με 229 χιλιόμετρα.

Στις γυναίκες, μετά τη Μοχάτσι, τερμάτισε η Λιντίτα Χόκια με 228 χιλιόμετρα και τρίτη ήταν η Δήμητρα Κυριακή Αμπραχίμ με 161 χιλιόμετρα!

Στον αγώνα των 24 ωρών που διεξήχθη παράλληλα με τον αγώνα των 50 ωρών του Τρέξε Χωρίς Τερματισμό, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, την πρώτη θέση πήρε ο Παυσανίας Θάνογλου με 182 γύρους/χιλιόμετρα και τον ακολούθησαν ο Χρήστος Τονγιαλίδης με 168 χιλιόμετρα και ο Αλέξανδρος Μπουσάκης με 163 χιλιόμετρα.

Στις γυναίκες την πρώτη θέση η Tριάδα Γεωργιάδου με 100 χιλιόμετρα, δεύτερη ήταν η Τζούντιτ Μοχάτσι από την Ουγγαρία με 86 χιλιόμετρα και τρίτη η Χρυσούλα Παπάζογλου με 65 χιλιόμετρα.


Η σελίδα με τα αποτελέσματα είναι:

Η αντίστοιχη σελίδα για τις ομάδες είναι: