Στις 13.700 έφθασαν οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τις οποίες βεβαίωσαν οι δημοτικοί αστυνομικοί στο δόιμηνο Ιουλίου - Αυγούστου 2017 -και στην πλειοψηφία τους αφορούν, φυσικά, παράνομο παρκάρισμα.


Αυτό ανακοινώθηκε, ήμερα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, από τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης. 

Προστίθεται ότι η Δημοτική Αστυνομία εξέτασε συνολικά 499 ενστάσεις και διεκπεραίωσε 341 τηλεφωνικές και 52 ψηφιακές καταγγελίες. Επίσης, διενεργήθηκαν 247 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 152 παραβάσεις σε 115 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 16 διοικητικές κυρώσεις και 245 αυτοψίες.

Ακόμη, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν 63 μικτά κλιμάκια, με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 242 επισκέψεις και 454 θεωρήσεις του γνησίου υπογραφής κατ’ οίκον – και στις δύο βάρδιες – για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Παράλληλα, συνεχίζεται το πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, που υλοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του οποίου πήραν μέρος 440 μαθητές από οκτώ σχολεία, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Δημιουργική απασχόληση μαθητών του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων για εργαζόμενες μητέρες –Καλοκαίρι 2017».

Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (https://thessaloniki.gr/) ακολουθώντας τα βήματα: «ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ» – «ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΩ» – «Υποβολή ένστασης για παράβαση του Κ.Ο.Κ.» – «Υποβολή ενστάσεως ηλεκτρονικά» ή πληκτρολογώντας απευθείας τον σύνδεσμο http://opengov.thessaloniki.gr/e-ypiresies/police/objection, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις ενστάσεις τους για τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. που έχουν βεβαιωθεί από την Υπηρεσία.