Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη», με τον Τζίμη Πανούση στο ρόλο του Τρυγαίου, στο Θέατρο Δάσους, σας προτείνουμε γι απόψε το βράδυ.


Αναλυτικά:

Κινηματογράφος



Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 και το ΚΕMΕΣ προβάλλουν στα πλαίσια του αφιερώματός τους Καθώς κυλούν τα δάκρυά μας σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 21:30 στο θερινό σινεμά ΑΠΟΛΛΩΝ (Σαρανταπόρου 4 - Βασιλέως Γεωργίου, τηλ. 2310828642) το κλασικό μελόδράμα του Ντάγκλας Σερκ Αυτή είναι η ζωή μου (ΗΠΑ, 1959, έγχρωμη, 125’). Παίζουν: Λάνα Τάρνερ, Τζον Γκάβιν, Σάντρα Ντι, Σούζαν Κόνερ, Χουανίτα Μουρ. Θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, του οποίου έντυπη ανάλυση θα διανεμηθεί στους θεατές, ενώ στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό. Το προς συζήτηση θέμα στο σεμινάριο για τον κινηματογράφο θα είναι: Ο τρόπος με τον οποίο το τυπικό μελόδραμα διαβρώνεται με κοινωνικές σημασίες.


Μουσική


Στις 21:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βαλκανική Πλατεία 2017», του δήμου Νεάπολης Συκεών, στα Συμμαχικά Κοιμητήρια της Νεάπολης, στη Νεάπολη, η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, με συναυλία των Μάριου Φραγκούλη και Γιώργου Περρή και του συγκροτήματος «Κιβωτός».


Στις 21:30 η φαντασμαγορική μουσικό θεατρική παράσταση «Το Πρώτο μας Πάρτυ» του Μάκη Δελαπόρτα στη Μονή Λαζαριστών

Θέατρο


Στις 21.00, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Δάσους, το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη», μια μουσική παράσταση, σε σύνθεση Νίκου Κυπουργού, σήμερα 28 Αυγούστου στο Θέατρο Δάσους. Παίζουν Τζίμης Πανούσης(Τρυγαίος), Τάσης Χριστογιαννόπουλος(Ερμής), Ειρήνη Καράγιαννη(Ειρήνη), Αιμιλιανός Σταματάκης(Χορός/Πόλεμος). Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15€, Εκπτωτικό (φοιτητικό, νεανικό, ανέργων. 65+, ΑΜΕΑ): 12€.


Στις 21:00, στην ταράτσα του κτιρίου της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5), η παράσταση "Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. & Το πράσινό μου το φουστανάκι". Στη νέα, ανανεωμένη εκδοχή της παράστασης των Νέων Μορφών, η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. (σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος, ερμηνεύει: Μαγδαληνή Μπεκρή) συνομιλεί σκηνικά με ένα επίσης μονολογικό θεατρικό κείμενο της Λένας Κιτσοπούλου «Το πράσινο μου το φουστανάκι» (σκηνοθεσία κι ερμηνεία: Χρυσή Μπαχτσεβάνη). Είσοδος 5 ευρώ.

Εικαστικά


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει τη περιοδική έκθεση με τίτλο: ΕΙΔΩΛΙΟ. Ένας μικρόκοσμος από πηλό, έως τις 30 Απριλίου 2018. Είσοδος Ελεύθερη.

Το Α.Π.Θ. και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συνδιοργανώνουν την περιοδική έκθεση με τίτλο: «Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati, μέσα από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ.», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου- Νικολαΐδου» (διάρκεια έκθεσης 15 Ιουνίου – 15 Οκτωβρίου 2017), με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 90+ χρόνων λειτουργίας (1927-2017) της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Α.Π.Θ. 

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Ιστορίας της Σερβίας παρουσιάζουν την έκθεση «Ο άγιος Σάββας Σερβίας» ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2017, στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του ΜΒΠ «Κυριάκος Κρόκος». Στην έκθεση παρουσιάζονται απεικονίσεις του αγίου και επεξηγηματικά κείμενα σχετικά με τη ζωή και το έργο του, ενώ κεντρικό έκθεμα αποτελεί το ακριβές αντίγραφο της ποιμαντορικής ράβδου του αγίου.