Σε τριήμερη απεργία κατέβηκαν από σήμερα οι 90 συμβασιούχοι στην "ΕΥΑΘ Yπηρεσίας ΑΕ", θυγατρική της ΕΥΑΘ. Διαμαρτύρονται επειδή δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους οι οποίες χαρακτηρίζονται παράνομες καθώς δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ.


Τριάντα από αυτούς συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ, στην οδό Τσιμισκή. Πραγματοποίησαν διαμαρτυρία υπογραμμίζοντας ότι μόλις χθες η διοίκηση της ΕΥΑΘ ΑΕ απέστειλε εξώδικο στους συμβασιούχους της θυγατρικής στο οποίο αναφέρεται ότι δεν αναγνωρίζεται καν η απεργία τους καθώς παρέχουν ανεξάρτητες υπηρεσίες στην εταιρεία και πληρώνονται με πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής .

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος των συμβασιούχων, Γιώργος Παναγάκος, η στάση της διοίκησης της ΕΥΑΘ είναι άδικη καθώς πολλοί από τους συμβασιούχους δουλεύουν στη μητρική εταιρεία από το 2009, ενώ καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες. Μεταξύ τους, όπως είπε, περιλαμβάνονται μηχανικοί, άτομα πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, οικονομολόγοι, χημικοί, τεχνίτες υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, αλλά και διοικητικοί.

Οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους μέσα στο Σαββατοκύριακο.