Η διάσημη γαλλίδα ηθοποιός Μιρέιγ Νταρκ πέθανε σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, σε ηλικία 79 ετών. 


«Η Μιρέιγ Νταρκ έσβησε τη νύχτα στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας δίπλα της μέχρι τέλους τους δικούς της ανθρώπους, ανάμεσά τους ο σύζυγός της και ο Αλέν Ντελόν, που ήταν παρών μέχρι τέλους», δήλωσε η Αναμπέλ Καμπουρί. 

Η ηθοποιός είχε υποστεί τρίτο εγκεφαλικό τον περασμένο Σεπτέμβριο και βρίσκονταν στο νοσοκομείο.



Η Μιρέιγ Νταρκ υπέφερε από την καρδιά της από παιδί και είχε υποστεί εγχείρηση πριν από τρία χρόνια, με απόλυτη μυστικότητα. Ήταν, για 15 χρόνια, σύντροφος του Αλέν Ντελόν, ενώ εδώ και χρόνια(από το 2002) ήταν παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Πασκάλ Ντεπρέ, που ανακοίνωσε και το θάνατό της.

Η γαλλίδα ηθοποιός είχε γυρίσει περίπου 50 ταινίες μεγάλου μήκους για τον κινηματογράφο, εκ των οποίων 13 με τον σκηνοθέτη Ζορζ Λοτνέρ. 



Στην ιστορία του κινηματογράφου και της μόδας έμεινε η εμφάνισή της στην ταινία "Ο ψηλός ξανθός με ένα παπούτσι μαύρο" ("Le Grand Blond avec une chaussure noire" 1972) . Φόρεσε μια κατάμαυρη στενή τουαλέτα, που άφηνε να φαίνεται όλη η πλάτη, ως και κάτω από τη μέση. Αυτό το ρούχο σφράγισε μια εποχή και τα πνεύματα των γυναικών. Φέρει την υπογραφή του Guy Laroche, και αποκαλύπτει υπαινικτικά το άνω άκρο των οπισθίων της, χωρίς να είναι χυδαίο. Το φόρεμα πέρασε στο πάνθεον των σικ ρούχων του γαλλικού σινεμά.