Τη θεατρική παράσταση "Γουρούνι στο σακί", στο πλαίσιο των Μερκουρείων, στις Συκιές, σας προτείνουμε για απόψε (αν το επιτρέψει ο καιρός).


Αναλυτικά:

Κινηματογράφος


Στις 21:30 η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 και το ΚΕMΕΣ προβάλλουν ως άνοιγμα του νέου αφιερώματός τους "Καθώς κυλούν τα δάκρυά μας", στο θερινό σινεμά ΑΠΟΛΛΩΝ (Σαρανταπόρου 4 - Βασιλέως Γεωργίου, τηλ. 2310828642) το αριστουργηματικό δράμα του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς "Ξαφνικά, πέρσι το καλοκαίρι" (ΗΠΑ, 1959, ασπρόμαυρη, 114’) από το ομώνυμο θεατρικό του Τένεσι Γουίλιαμς. Παίζουν: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Κάθριν Χέπμπορν, Μοντγκόμερι Κλιφτ, Άλμπερτ Ντέκερ, Μερσέντες ΜακΚέιμπριτζ.

Θέατρο



Στις 21:00 το θεατρικό έργο «Γουρούνι στο σακί» του Ζωρζ Φεϋντώ από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης σήμερα Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μερκούρεια 2017. Μετάφραση Έρση Βασιλικιώτη Σκηνοθεσία Γιάννης Καραχισαρίδης Σκηνικά – Φωτισμοί Αντώνης Χαλκιάς Κοστούμια Βάλια Μαργαρίτη Μουσική Επιμέλεια Γιάννης Καραχισαρίδης Με τους Δημήτρη Πιατά, Θανάση Τσαλταμπάση, Γιώργο Γιαννόπουλο Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Μαρία Γεωργιάδου, Γιάννη Δρακόπουλο, Δήμητρα Σιγάλα, Βασίλη Πουλάκο. Τιμή εισιτηρίων: 10€ και 5€ παιδικό, ανέργων, πολύτεκνων, ΑμεΑ και άνω των 65 χρόνων.

Εικαστικά


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει τη περιοδική έκθεση με τίτλο: ΕΙΔΩΛΙΟ. Ένας μικρόκοσμος από πηλό, έως τις 30 Απριλίου 2018. Είσοδος Ελεύθερη.

Το Α.Π.Θ. και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συνδιοργανώνουν την περιοδική έκθεση με τίτλο: «Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati, μέσα από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ.», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου- Νικολαΐδου» (διάρκεια έκθεσης 15 Ιουνίου – 15 Οκτωβρίου 2017), με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 90+ χρόνων λειτουργίας (1927-2017) της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Α.Π.Θ.


Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Ιστορίας της Σερβίας παρουσιάζουν την έκθεση «Ο άγιος Σάββας Σερβίας» ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2017, στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του ΜΒΠ «Κυριάκος Κρόκος». Στην έκθεση παρουσιάζονται απεικονίσεις του αγίου και επεξηγηματικά κείμενα σχετικά με τη ζωή και το έργο του, ενώ κεντρικό έκθεμα αποτελεί το ακριβές αντίγραφο της ποιμαντορικής ράβδου του αγίου.