Ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εξακοντίζουν τα βέλη τους κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. 

Το χορό άνοιξε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, μεταξύ άλλων, σημείωσε:
 
«Ο Αλέξης Τσίπρας ήλθε, είδε και … απήλθε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη θυμίζοντας τον χειρότερο εαυτό του!
 
Μοίρασε πάλι ψέματα και έωλες υποσχέσεις θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς. Και όλα αυτά σε μία πόλη με ιδιαίτερα αρνητικό συμβολισμό για τον ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού από τη Θεσσαλονίκη υφήρπασε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών με το περίφημο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» υποσχόμενος κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, σχίσιμο των μνημονίων και τόσα άλλα.
 
Όλα αυτά στη Βόρειο Ελλάδα που υποφέρει από μία πρωτοφανή ανεργία. Στη Βόρειο Ελλάδα που οι επιχειρηματίες της  πνίγονται από τη φοροκαταιγίδα που εξαπέλυσε η Κυβέρνηση, από την έλλειψη ρευστότητας με τα capital controls, από τον σκληρό ανταγωνισμό που υφίστανται από τις γειτονικές αγορές. (...)
 
Συστήνουμε στον πρωθυπουργό, την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη και την Βόρειο Ελλάδα να θυμάται την παροιμία: ''Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!''».


Ακολούθησε ο  αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:


 «Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης, δεν αλλάζει την πραγματικότητα της ελληνικής, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στη συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς, θα χρειαστεί υπομονή ... άλλων δύο ετών!(...).
 
Ήταν η Δ.Ε.Θ. το βήμα που είχε επιλέξει ο πρωθυπουργός για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ανέφικτο, ακοστολόγητο, που ονόμασε “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης”. Πρόγραμμα που δεν το είδαμε ποτέ. Γι' αυτό και η Θεσσαλονίκη στοιχειώνει την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
 
Έτσι, στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. σε λίγες ημέρες:
 
•​ Θα ακούσουμε, πάλι, για το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Αλλά το γνωρίζουν όλοι ότι αυτό ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, αφού η Κυβέρνηση δεν ήθελε καν να υπάρχει Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
 
•​ Θα μιλήσει για το μετρό και τις εργασίες που προχωρούν. Αλλά δεν θα πει κουβέντα για το ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια για το αρχαιολογικό έργο στην πλατεία Αριστοτέλους και τη Βενιζέλου.
 
•​ Θα επαναλάβει τα περί αποϊδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ χρησιμοποιώντας μια λέξη που η Κυβέρνησή του δημιούργησε. Όμως στη Θεσσαλονίκη όλοι αντιλαμβάνονται πλέον, πως οι αστικές συγκοινωνίες δεν είναι το στοίχημα για τους Θεσσαλονικείς, αλλά το στοίχημα για το εσωκομματικό ακροατήριο.(...).
 
Αρκετά κύριε πρωθυπουργέ!».

Τη σκυτάλλη πήρε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο :οποίος, μεταξύ άλλων, είπε:

«Εάν υπήρχε … ψεματόμετρο, φέτος θα το είχε τερματίσει! Σε μια ακόμη προεκλογική του φιέστα ο κ. Τσίπρας προσέβαλε για πολλοστή φορά τη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας την εκ νέου ως μέσο για την πολιτική του επιβίωση. Όλα για την εξουσία!
 
Χωρίς ίχνος ντροπής, καμία αξιακή αναστολή και καμία διάθεση αυτοκριτικής, ο πρωθυπουργός των δυο μνημονίων που βλέπει γύρω του μονάχα χαμογελαστά πρόσωπα, της κατακρεούργησης μισθών και συντάξεων, αλλά και της κατάρρευσης της αγοράς εργασίας, υπόσχεται και πάλι τα πάντα στους πάντες.
 
Απροκάλυπτα επιχείρησε να … χαϊδέψει αυτιά και χτύπησε φιλικά την πλάτη των παραγωγικών φορέων της πόλης αναζητώντας το τέλειο άλλοθι για το έγκλημα που διαπράττει εις βάρος της χώρας, της λογικής, της πολιτικής αξιοπιστίας, μα και της αξιοπρέπειας των Θεσσαλονικέων». 


Τέλος, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Σάββας Αναστασιάδης, μεταξύ άλων, υπογράμμισε:
 
«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει  να έχει αυταπάτες. Ξεκίνησε  φέτος τις καθιερωμένες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του, (ψέματα τις λένε στην καθομιλουμένη), στη Δ.Ε.Θ. νωρίς νωρίς. 
 
Πολιτική τακτική  στα πρότυπα των λατινοαμερικάνικων συντρόφων του, που υποτιμά τους Θεσσαλονικείς και όλους τους Έλληνες.
 
Αφού στις προηγούμενες επισκέψεις του στη Δ.Ε.Θ. με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα έφερε τα πιο σκληρά μνημόνια,  την ύφεση στην οικονομία και τα πιο  δυσβάσταχτα και εξοντωτικά μέτρα έως το 2060, ήρθε φέτος να μας πει πόσο καλά πάει η οικονομία και να μας παρουσιάσει ως επιτεύγματά του αυτά που λυσσαλέα πολεμούσε όσο ήταν στην αντιπολίτευση και είχε παραλάβει σχεδόν ολοκληρωμένα.
 
Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του έχει φέρει τους πολίτες στα όρια της αντοχής και της υπομονής».