Ένα έργο που χρόνιζε, στο δήμο Ωραιοκάστρου μπαίνει στην τελική ευθεία με τη δημοπράτησή του στις 5 Σεπτεμβρίου 2017: Το έργο της κατασκευής διάβασης  του Γαλλικού ποταμού στη Φιλαδέλφεια, προϋπολογισμού 1.380.000.


«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς ένα τόσο σημαντικό έργο για τους συνδημότες μου παίρνει σάρκα και οστά με τη δημοπράτησή του. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, το οποίο αφουγκραστήκαμε όχι μόνο από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας αλλά και ως αντιπολίτευση. Με τη δημοπράτηση του έργου και την ολοκλήρωση του έργου θα δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει επί χρόνια, κυρίως κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, εκατοντάδες συμπολίτες μας» τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.     

Το έργο «Κατασκευή Διάβασης Γαλλικού Ποταμού στην Τ.Κ. Φιλαδέλφειας» αφορά στην ολοκλήρωση και επέκταση ημιτελούς κατασκευής διάβασης επί της κοίτης του ποταμού Γαλλικού, στην περιοχή του οικισμού Φιλαδέλφειας του δήμου Ωραιοκάστρου. Η ολοκλήρωση της κατασκευής της διάβασης εντάσσεται στα πλαίσια έργου για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου πρόσβασης στον οικισμό Φιλαδέλφειας. Ειδικότερα, το έργο συνίσταται στην αντικατάσταση της υφιστάμενης ιρλανδικής διάβασης που χρησιμοποιείται έως σήμερα για την πρόσβαση στον οικισμό, καθώς και στην κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 0,6km για την σύνδεση του οικισμού με το οδικό
δίκτυο της περιοχής και ειδικότερα την παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκη – Κιλκίς (Ε.Ο.65).