Η αδυναμία της διοίκησης Μπουτάρη να "περάσει" από την ψηφοφορία το θέμα των Δημητρίων και οι προθεσμίες που πιέζουν ασφυκτικά, οδηγεί την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στη σκέψη να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα την διοργάνωση!


Η κ. Γούλα πριν από λίγο κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο Γ. Αβαρλής της "Ανοικτής Πόλης", μετά από τοποθέτησή του ευχήθηκε "καλό καλοκαίρι", του απάντησε από μικροφώνου: "Καλά, μη βιάζεστε. Μπορεί να τα πούμε και πιο γρήγορα"!

Είχε προηγηθεί η απόρριψη, με ψήφους 14 υπέρ και 16 κατά του προγράμματος των 52ων Δημητρίων, το οποίο είχε εισηγηθεί η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου. Παρά το ότι η κ. Χρυσίδου έδωσε διάφορες λεπτομέρειες και καταφέρθηκε κατά της κριτικής που ασκήθηκε από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης (κυρίως) κι ενώ δύο σύμβουλοι της "Ανοικτής Πόλης" (η επικεφαλής Ρία Καλφακάκου και ο Γ. Αβαρλής) ψήφισαν υπέρ της εισήγησης, επειδή στην αίθουσα είχαν απομείνει ελάχιστοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, το θέμα δεν "πέρασε".

Λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, είχε προτείνει "επειδή στην αίθουσα υπάρχουν ελάχιστοι σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι κι επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό", να μεταφερθεί η συζήτηση για τις αρχές Σεπτεμβρίου, σε μία συνεδρίαση αφιερωμένη στα Δημήτρια, όπου, όπως ζήτησε "θα γίνει διεξοδική και σοβαρή συζήτηση για τον θεσμό". Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό κι ο κ. Καλαφάτης ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, με δυσάρεστο αποτέλεσμα για τη διοίκηση Μπουτάρη.