Δυο διαρρήκτες, που έμπαιναν στα σπίτια όταν οι ένοικοι απουσίαζαν στη... λαϊκή, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 28 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας καθώς και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Οι δράστες προτιμούσαν τις ώρες που τα διαμερίσματα ήταν άδεια, επειδή οι ένοικοι απουσίαζαν στη λαϊκή. Είχαν, μάλιστα, αδυναμία στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες από τα μέσα Μαρτίου 2017 άρχισαν την... κοινή δράση τους. Είχαν φτιάξει αντικλείδια και, την ώρα που ο 28χρονος έπαιζε το ρόλο του «τσιλιαδόρου», ο 39χρονος έμπαινε στα σπίτια.

Έτσι, κατά το χρονικό διάστημα από 17-06-2017 έως 30-06-2017, όποτε εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, μπήκαν σε τέσσερις οικοδομές κι έκλεψαν, από δύο διαμερίσματα, διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο σπίτι του 39χρονου και στο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του 22χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία  και κοσμήματα, των οποίων οι κάτοχοι αναζητούνται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία.