Πολυμελής διεθνής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την  Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.


Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά δέκα μέλη της σπείρας (επτά Έλληνες και τρεις αλλοδαποί) ηλικίας 24 έως 42 ετών, μεταξύ των οποίων και 42χρονος Έλληνας ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της σπείρας. Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας, για να φέρουν τα ναρκωτικά από το εξωτερικό, τα έκρυβαν στις ζάντες Ι.Χ. επιβαγητών αυτοκινήτων!

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον Οκτώβριο του 2016, η σπείρα έφερνε στην Ελλάδα κοκαΐνη και ηρωίνη, αλλά και άλλα ναρκωτικά και τα πουλούσε, μέσω «ντίλερ», στις «πιάτσες» των τοξικομανών της χώρας.

Χθες, 19 Ιουλίου 2017, οι αστυνομικοί που είχαν την πληροφορία για τη σπείρα, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ο.Π.Κ.Ε., του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και δικυκλιστών αστυνομικών ομάδων ΔΙ.ΑΣ., έκαναν ταυτόχρονη επιχείρηση σε Βέροια, Εύοσμο και Κορδελιό και συνέλαβαν τα δέκα μέλη της σπείρας. Επίσης, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα κιλό και 224,6 γραμμάρια ηρωίνης, 877 γραμμάρια κοκαΐνης, 11 ναρκωτικά δισκία, έξι κιλά και 688 γραμμάρια άγνωστης ουσίας (που στάλθηκε για εξέταση), ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 3.467 ευρώ,
14 κινητά τηλέφωνα, 21 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και τρεις κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας, πιστόλι, 40 φυσίγγια και 14 φυσίγγια κρότου, καθώς και δύο ρόδες Ι.Χ., τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν τα ναρκωτικά.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και σε βάρος 42χρονου αλλοδαπού μέλους της οργάνωσης που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», παράβασης Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και παράβασης Νόμου «Περί όπλων».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.