Την... ευχή να πάει ο ΟΑΣΘ στα δικαστήρια, εξέφρασε, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης!

"Ναι, ναι το αναζητούμε. Ξέρετε η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχουνε συμβεί τραγικές στιγμές στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, αλλά και ηρωικές στιγμές στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Είναι εκεί που σκοτώθηκε ο Γρηγόριος Λαμπράκης καθόλου τυχαία και είναι εκεί που δραστηριοποιήθηκε και ο Χρήστος Σαρτζετάκης, καθόλου τυχαία. Άρα όποιος θέλει να παρακωλύσει τον σχεδιασμό για σοβαρές ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη και να ταράξει τη ζωή της πόλης θα έχει απάντηση. Εμείς αναζητούμε και μια τέτοια αναμέτρηση", δήλωσε!

Ο κ. Σπίρτζης, όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο δεν κλήθηκαν, στην Επιτροπή Εμπορίου, οι δήμαρχοι που εμπλέκονται στην υπόθεση του ΟΑΣΘ και, ειδικά ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα εκπροσωπείται στο δ.σ. του νέου φορέα, απάντησε ότι δε γνωρίζει ποιοι κλήθηκαν, επειδή τις κλήσεις δεν τις κάνει η κυβέρνηση!

"Σιγά να μη διαλέγει ο υπουργός, στις διαδικασίες της Βουλής, ποιοι φορείς θα έρθουν. Για όνομα του Θεού. Και το ξέρουν και τα στελέχη της Ν.Δ αυτό, και ιδιαίτερα όσοι έχουν διατελέσει χρόνια κοινοβουλευτικοί και υπουργοί", υποστήριξε.

Για τον ορισμό της νέας διοίκησης είπε ότι αυτό θα γίνει "μόλις δημοσιευτεί στο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης, λίγες μέρες αργότερα", πως θα γίνει προσπάθεια να τελειώσει το θέμα σε μια δυο μέρες, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και Το Ποτάμι ότι υπερασπίστηκε τον ΟΑΣΘ, υπαινίχθηκε πως ο Οργανισμός πληρώνει δημοσιογράφους ("έχουμε παρά πολλά να δούμε. Με ποιους φορείς με ποιους δημοσιογράφους με ποια σάιτ με ποιες εφημερίδες είχε σύμβαση ο ΟΑΣΘ, είναι θέματα που πρέπει να τα δούμε", είπε χαρακτηριστικά), ειρωνεύτηκε τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ("ο κ. Κυρίζογλου, έχει εκπληκτική φερεγγυότητα σ΄αυτά που λέει. Ειρωνικά το λέω", είπε), άφησε υπονοούμενα ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης κλήθηκε αλλά αγνόησε την πρόσκληση ("Δεν νομίζω ότι δεν το κάλεσε η Βουλή. Δηλαδή η αρμόδια επιτροπή και οι εκπρόσωποι των κομμάτων, αποφάσισε να κληθούν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας. Τώρα από εκεί και πέρα δεν είμαι ο αρμόδιος να σας απαντήσω, για το τι έγινε επί της διαδικασίας, αν έλαβε κάποιος πρόσκληση ή γιατί δεν έλαβε, αν τον πήρε κάποιος τηλέφωνο ή όχι", υποστήριξε)  και υπεραμύνθηκε της προσπάθειάς του με τη γνωστή ρητορική:

"Κάναμε διαβούλευση, κάναμε πραγματική διαβούλευση, όπως ξέρετε με όλους τους φορείς της πόλης και δεν νομίζω ότι υπήρξε άλλο τέτοιο χρονικό διάστημα που κυβέρνηση ή ο αρμόδιος υπουργός, μίλησε για τον ΟΑΣΘ τόσες πολλές φορές με τους φορείς της Θεσσαλονίκης. Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει. Συνήθως άλλα γίνονταν. Οι υπουργοί μετείχαν σε γεύματα όπως ο κ. Χατζηδάκης, που έδινε η διοίκηση του ΟΑΣΘ και έδινε συγχαρητήρια για τις φοβερές αστικές συγκοινωνίες που είχαμε στη Θεσσαλονίκη. Και τελείωνε εκεί ο κοινωνικός διάλογος για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια είχαμε τις επεκτάσεις των συμβάσεων που μας οδήγησαν στο σήμερα", τόνισε. 

Όσο για το γεγονός πως οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είναι δυο μήνες απλήρωτοι, έριξε την μπάλα στην εξέδρα:

"Θεωρώ ότι η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν θα έχει ένα πολύ μεγάλο βάρος, δηλαδή δεν θα οφείλει να προστατέψει το κέρδος, για να μην πω την αισχροκέρδεια των μετόχων του ΟΑΣΘ και να έχει προτεραιότητα όπως ορίζουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους, ιδιαίτερα στους δημόσιους φορείς, να δίνει τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων", δήλωσε.