Η κακοκαιρία του τελευταίου 48ωρου έπληξε αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής και έκανε τους τουρίστες να μαζευτούν στα δωμάτια που έχουν νοικιάσει!


Κάποιοι... άτυχοι, που είχαν κάνει την επιλογή του κάμπινγκ, είδαν τα υπάρχοντά τους να παρασύρονται από τα νερά της βροχής! Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από το κάμπινγκ στην Τριστινίκα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω του μεγάλου όγκου νερού δημιουργήθηκαν πολλοί χείμαρροι. Ειδικά στην Τορώνη, υπερχείλισε ένα κεντρικό ρέμα, παρασύροντας αυτοκίνητα. Όπως ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Αντιπύραρχος Εμμανουήλ Τσολάκης, κινδύνεψαν περίπου 40 άτομα που διέμεναν σε κάμπινγκ στην Τριστινίκα, καθώς πλημμύρισαν οι σκηνές τους και επενέβη η Πυροσβεστική για να τους απεγκλωβίσει. Το κάμπινγκ έχει εκκενωθεί και οι κατασκηνωτές είναι ασφαλείς.


Τα νερά της βροχής, σε ορεινά σημεία του επαρχιακού δικτύου της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας, παρέσυραν χώματα, κλαδιά και βράχους και προκάλεσαν κατολισθήσεις. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από επαρχιακό δρόμο της περιοχής του Νέου Μαρμαρά.Σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο δρόμο Ν. Μαρμαρά - Τορώνης, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζουν τους δρόμους, ενώ αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη Δημοτική Αρχή Σιθωνίας και αν παραστεί ανάγκη θα κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 20 κλήσειςγια την άντληση υδάτων, καθώς στην παραλιακή ζώνη από τον Ν. Μαρμαρά προς το Πόρτο Κουφό πλημμύρισαν καταστήματα και ταβέρνες.