Πρόσκληση να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απηύθυνε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος στους κολυμβητές, που πήραν μέρος στον εφετινό 47ο Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου,
στις εκδηλώσεις του οποίου παραβρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος του Δημάρχου Σιθωνίας, Γιάννη Τζίτζιου.


Κατά τον σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο ανταπάντησε στον Δήμαρχο που τον τίμησε με την ευκαιρία της παρουσίας του στις εκδηλώσεις, ο κ.Κύρτσος, συνεχάρη το Δ.Σ. του Συλλόγου ΣΙΘΩΝ που οργανώνει τον διάπλου, το οποίο επίσης προσκάλεσε στις Βρυξέλλες, ενώ εξήρε τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης για την προβολή της περιοχής και διαβεβαίωσε ότι θα πρέπει να τον λογίζουν ως αρωγό σε όποιες γίνουν από δω και πέρα.

Κατά την διήμερη παρουσία του στην Χαλκιδική, ο ευρωβουλευτής παρουσίασε το τελευταίο του βιβλίο “Η διπλή κρίση Ελλάδας Ευρωπαϊκής Ένωσης 2015-2017”, σε εκδήλωση η οποία έγινε στο Δημαρχείο του Πολυγύρου.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

Στην παρουσίαση παρέστησαν ανάμεσα σε άλλους,: ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής και υποψήφιος Βουλευτής, Στέλιος Βαλλιάνος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιώργος Γκίλλης, ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καραμανλής, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, Μαρία Σαράντη, οι αντιδήμαρχοι Πολυγύρου, Δημήτρης Ζαγγίδης και Δημήτρης Κοντογιώργης, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολυγύρου, Ιφιγένεια Κυριακού και Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι.

Την οργάνωση της ΝΔ στη Χαλκιδική, εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Απόστολος Τζηρίτης, ενώ παρέστησαν η υπεύθυνη του τομέα Γυναικών, Μαρία Αβέρη και τα άλλα μέλη της Διοίκησης.

Της παρουσίασης προηγήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου με τη συμμετοχή του βουλευτή και άλλων φορέων, κατά την οποία ο κ.Κύρτσος ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής.

Ο ευρωβουλευτής ενημερώθηκε για τα τοπικά κομματικά θέματα και την πορεία της ΝΔ προς την εκλογική νίκη από τον κ.Τζηρίτη, ο οποίος τον συνόδευσε και στην επίσκεψη του, στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, Πολυγύρου, κ.Νικόδημο, στον οποίο ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή και παραβρέθηκε στην επίσκεψη των χορωδιών του Πολυγύρου.

H φωτογραφία είναι του Βασίλη Ραφτόπουλου