Να καταθέσουν άμεσα πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού!


Μάλιστα, κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει στοχοποιήσει τον κ. Καμμένο και αναρωτιέται αν η ΝΔ εκτελεί «συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης» του υπουργού Άμυνας, κατ΄ εντολή επιχειρηματία, ενώ θέτει και σειρά ερωτημάτων προς απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη.

Το νέο (παρα)πολιτικό σίριαλ άρχισε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Παν. Καμμένος επικοινώνησε με κρατούμενο για την υπόθεση του πλοίου Noor 1, που μετέφερε ναρκωτικά και τον... προέτρεψε να αλλάξει την κατάθεσή του, αφού είχε πολλά να πει! Μετά από την παραίνεση Καμμένου, τις φυλακές επισκέφθηκε εισαγγελέας που πήρε κατάθεση από τον κρατούμενο.

Η ΝΔ βγήκε στα... κάγκελα, θεωρώντας ανφέρ την παρέμβαση Καμμένου. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και συνεχείς κι έτσι, η κυβέρνηση βρήκε τη... λύση. Κάλεσε, με την παρακάτω ανακοίνωση, την αξιωματική αντιπολίτευση, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας (κίνηση που, φυσικά, θα πέσει στο κενό, αφού δεν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία για να καρποφορήσει), παίζοντας, ουσιαστικά, το δικό της επικοινωνιακό παιχνίδι.

«Η ΝΔ, αφού για μία ακόμη φορά διαψεύσθηκαν οι ελπίδες της να μην πετύχει η κυβέρνηση θετική συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους και να μην κλείσει η αξιολόγηση, τώρα εναποθέτει όλες τις ελπίδες της για πολιτική αποσταθεροποίηση σε ανθρώπους του υποκόσμου και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα» αναφέρει στην ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συνεχίζει: 

«Εδώ και μία εβδομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με μισόλογα και υπονοούμενα, στοχοποιώντας μεθοδευμένα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, γύρω από τη βρώμικη υπόθεση του Noor1, που οψίμως ανακάλυψε και όχι όταν οι βασικοί μάρτυρες έπεφταν ο ένας μετά τον άλλον νεκροί. 

Καλούμε λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να απαντήσουν ευθέως:

  • ➤Γιατί ακριβώς κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας;
  • ➤Εναντίον ποιου στρέφεται η υποτιθέμενη σκευωρία για την οποία κάνουν λόγο στη ΝΔ;
  • ➤Γιατί δεν μιλάνε ανοιχτά; Γιατί δε λένε ονόματα;
  • ➤Υπάρχει μήπως συγκεκριμένος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και να θίγεται;
  • ➤Μήπως τελικά η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, αντ΄ αυτού ή κατ΄ εντολήν του, εκτελεί συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του υπουργού, που έπραξε το μεγάλο ατόπημα να προτρέψει όποιον ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία, να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη;

Προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να καταθέσουν άμεσα πρόταση μομφής εναντίον του Υπουργού Άμυνας, αντί να την επικαλούνται υπογείως και μετά να ανασκευάζουν. 

Στη Βουλή άλλωστε, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν με ένοχες σιωπές και μισόλογα. Θα υποχρεωθούν να μιλήσουν με ονόματα, ώστε να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το όλο θέμα ανάγεται στη σφαίρα του παραπολιτικού και μόνον πολιτική δεν παράγει, σε μία χώρα που έχει ρημάξει από τις επιλογές της και τις προτροπές των "εταίρων" και η οποία ασχολείται νυχθημερόν με το αν ο Σπαλιάρας κερδίσει το Σουρβάιβορ...