Δυο ανήλικοι κι ένας 20χρονος ήταν οι δράστες κλοπών μοτοσικλετών, που γίνονταν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην περιοχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.


Οι δυο ανήλικοι (17χρονος αλλοδαπός και 16χρονος ομογενής) εντοπίστηκαν προχθές το μεσημέρι, στην περιοχή της Ασπροβάλτας, να κυκλοφορούν με μοτοσικλέτα, που είχε δηλωθεί ως κλεμμένη. Αστυνομικοί του τμήματος Αγίου Γεωργίου τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, όμως εκείνοι τράπηκαν σε φυγή, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Αμέσως εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους. Λίγες ώρες αργότερα, οι δυο ανήλικοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, μαζί με 20χρονο αλλοδαπό, που στερούταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια και συνελήφθησαν.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Σταυρούπολης προέκυψε ότι οι παραπάνω, κατά την περασμένη εβδομάδα έκλεψαν συνολικά πέντε δίκυκλες μοτοσικλέτες (με αυτήν με την οποία πήγαν... βόλτα στην Ασπροβάλτα) από την περιοχή της Σταυρούπολης. Επίσης, ο 16χρονος τον προηγούμενο μήνα έκλεψε άλλες δύο μοτοσικλέτες από τις περιοχές της Νεάπολης και των Συκεών.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 17χρονος είναι... δραπέτης ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων.


Οι νεαροί οδηγούνται, σήμερα, στον εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της απείθιας, της παραβίασης περιορισμών διαμονής και, φυσικά, των διακεκριμένων κλοπών.