Απορριμματοφόρα με προσωπικό ασφαλείας μαζεύουν τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη
Σε μία κίνηση καλής θέλησης, αλλά και για να πείσουν τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να μην αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι επέτρεψαν την κυκλοφορία απορριμματοφόρων, με προσωπικό ασφαλείας, στους δρόμους της πόλης.


Έτσι, από χθες το απόγευμα, δέκα οχήματα πραγματοποιούν αποκομιδή, ενώ για σήμερα θα βγουν στους δρόμους συνολικά 27 απορριμματοφόρα, σε τρεις βάρδιες των εννέα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, δήλωσε: "Δεν θα αφήσουμε να μπει ιδιώτης. Η διαφορά στην πόλη άρχισε να φαίνεται".

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της έως τώρα αποκομιδής εμφανίζεται και ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς. "Τις τελευταίες ώρες μαζεύτηκαν 330 τόνοι σκουπιδιών. Θεωρώ ότι με την πρωινή βάρδια, που επέτρεψαν οι συμβασιούχοι, θα ξεπεράσουμε τους 420 τόνους" τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, προέχει η αποκομιδή όλων των απορριμμάτων μέχρι την Παρασκευή, καθώς η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, στον προγραμματισμό είναι να βγουν στους δρόμους και οι υδροφόρες του δήμου προκειμένου να πλύνουν τους κάδους και τα πεζοδρόμια.

Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας πριν από λίγο στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, δήλωσε -ξανά- αποφασισμένος να προχωρήσει σε σύμβαση με ιδιώτη, αν, φυσικά, εγκριθεί η προκήρυξη για την ανάθεση του έργου, κατά την μεσημβρινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης.

Από την μείζονα αντιπολίτευση, ο σύμβουλος των "Εντάξει", Μάκης Κυριζίδης, εξέφρασε την απορία "για ποιον λόγο να μη γίνει η αποκομιδή με όλο το τακτικό προσωπικό (υπάλληλοι αορίστου χρόνου και μόνιμοι) της υπηρεσίας καθαριότητας και το σύνολο των απορριμματοφόρων.

Επίσης, χθες βράδυ, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής των "Εντάξει", βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, κατέθεσε πρόταση τριών σημείων "για να καθαρίσει η πόλη από τα σκουπίδια". Συγκεκριμένα, πρότεινε: 

"1.      Να διασφαλίσει η διοίκηση την απρόσκοπτη πρόσβαση του τακτικού προσωπικού της υπηρεσίας καθαριότητας στα αμαξοστάσια ώστε να αρχίσει άμεσα η διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων.
2.      Στην περίπτωση που δεν επιτραπεί, από τον οποιονδήποτε, η είσοδος του προσωπικού στους χώρους εργασίας, η διοίκηση οφείλει να θέσει το θέμα στον αρμόδιο εισαγγελέα.
3.      Απευθύνουμε έκκληση στους συμβασιούχους να συνδράμουν το τακτικό προσωπικό στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Πιστεύουμε ότι, με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσει η πόλη".

Σχόλια