Καταιγίδες τοπικά ισχυρές αναμένονται σήμερα Σάββατο στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Βροχές και από το βράδυ καταιγίδες αναμένονται στην Αττική.
 
Αναλυτικά:

Για τη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που από το απόγευμα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς βορείων διευθύνσεων 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Λέσβο αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το βρα΄δυ θα αυξηθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τη νύχτα έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι προς απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στο Ιόνιο 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν στα βόρεια λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες που από το βράδυ θα ενταθούν στη Θεσσαλία και πιθανώς στις Σποράδες και την ανατολική Στερεά. Στα νότια λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4 και από αργά το βράδυ στα βόρεια βόρειοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 Μποφόρ χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που το βράδυ στα βόρεια θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμέονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι τοπικά θα αυξήθουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Κυριακή αναμένεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Πιθανώς πρόσκαιρα στην Χαλκιδική, τις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται βροχές και καταιγδίες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από 3 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από βορρά προς νότο.