Παρασκευή, 02 Ιουνίου, 2017


Αισιόδοξος πως το 2019 θα βρει την "Πρωτοβουλία" ενωμένη και ανανεωμένη, ώστε να κερδηθούν οι επόμενες δημοτικές εκλογές και να επέλθει η αλλαγή νοοτροπίας στην πόλη, εμφανίστηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. 


Λίγες ώρες μετά την εκδήλωση ενωτικής διάθεσης προς τα στελέχη της δημοτικής του παράταξης, ο κ.Μπουτάρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού ? Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" υποστήριξε πως η τρέχουσα θητεία θα πρέπει "να ολοκληρωθεί αξιοπρεπώς και επιτυχώς" και πως θα πρέπει "να κερδηθεί και η επόμενη".

"Ο κόσμος μάς ψήφισε για την τρέχουσα θητεία, την οποία πρέπει να ολοκληρώσουμε αξιοπρεπώς και επιτυχώς. Πρέπει να κερδίσουμε και την επόμενη θητεία, του 2019, διότι η αλλαγή νοοτροπίας και η αλλαγή στον δήμο -που προσπαθούμε να επιφέρουμε και την οποία εγκρίνει ο κόσμος- δεν γίνεται σε μια και σε δύο θητείες. Θέλει μια ολόκληρη γενιά και αυτό παλεύουμε" υποστήριξε ο κ.Μπουτάρης.

Αναφορικά με την αντιπαράθεση που σημειώθηκε το περασμένο διάστημα με τους άλλοτε στενούς του συνεργάτες και συνιδρυτές της "Πρωτοβουλίας", Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους: "Από την πρώτη μέρα είχαμε διαφορές. Άλλες διαφορές είχαμε όταν παλεύαμε να κερδίσουμε το δήμο και άλλες όταν γίναμε διοίκηση. Εμφανίζονται και λένε για προδότες, αποστάτες και διάφορα άλλα. Κι εγώ έχω πει κουβέντες που καμιά φορά είναι πιο δυσάρεστες, όμως είναι πάνω στα νεύρα".

Ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενωτικός στη χθεσινή Ολομέλεια της παράταξής του. Ήταν εκεί που έχτισε, ξανά, τις γέφυρες ειδικά προς τους Παν. Αβραμόπουλο και Ανδρ. Κουράκη.

Βέβαια, ο κ. Αβραμόπολος δεν παραβρέθηκε στην Ολομέλεια της παράταξης, στέλνοντας το μήνυμα μέσω των σόσιαλ μίντια, τονίζοντας ειδικά τους χαρακτηρισμούς που είχε απευθύνει και από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου στον δήμαρχο (τον είχε κατηγορήσει για Καισαρισμό). Όμως ο δρόμος για τις κάλπες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μακρύς, ενώ ως τώρα κανείς δεν γνωρίζει το σύστημα με το οποίο θα εκλεγούν οι νέοι δήμαρχοι -καθώς φουντώνουν οι κυβερνητικές διαρροές για σύστημα απλής αναλογικής για την εκλογή συμβούλων και διαφορετικό ψηφοδέλτιο για την εκλογή δημάρχου).