Κυριακή 21 Μαΐου 2017, 8:33πμ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το μεσημέρι της Κυριακής από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.


Σταδιακά τα φαινόμενα έως τη νύχτα θα επεκταθούν στα ανατολικά και νότια με εξασθένιση το βράδυ στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν τοπικά θα είναι ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που γρήγορα στη Δυτική, την Μποφόρ Μακεδονία τη Θράκη και σταδιακά στην Κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά,, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα, οι οποίες πριν το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά και μετά το μεσημέρι στην Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές . Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Μποφόρ Στερεά, Εύβοια, Μποφόρ Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και αργά το βράδυ στις Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην Εύβοια, θα είναι τοπικά ισχυρά.
Άνεμοι: Στα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 Μποφόρ. στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 Μποφόρ που σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 Μποφόρ, που σταδιακά από το βράδυ στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Αργά τη νύχτα πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 Μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμού χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-05-2017
Καιρός: Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα ανατολικά και τα νότια.