Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2017

Κάθειρξη 15 ετών κατά συγχώνευση, για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και διακεκριμένη κατοχή όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης, επέβαλε, σήμερα, το
Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής, σε δύο νεαρούς που είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2016 στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για 30χρονο Σουηδό και 20χρονο υπήκοο Υεμένης, οι οποίοι αρνήθηκαντις κατηγορίες.

Όταν συνελήφθησαν είχαν στην κατοχή τους δυο μαχαρίρια επιβίωσης. Όπως είπαν στο δικαστηριο, τα είχαν αγοράσει στο Μοναστηράκι και σκόπευαν να επισκεφθούν το δάσος της Δαδιάς. Ισχυρίστηκαν ότι τα αγόρασαν μέσω Ίντερνετ και ιο πωλητές τους είχαν πει ότι δεν είναι παράνομο να τα κατέχουν.

Οι δύο άνδρες είχαν εντοπισθεί στο σταθμό των ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης και συνελήφθησαν όταν, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βρέθηκαν στην κατοχή τους τα δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστά, αορτήρας πολεμικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά. 

Η δίκη των δύο καταδικασθέντων άρχισε χθες το πρωί και διήρκησε έως αργά το μεσημέρι, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης. H καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε σήμερα.