Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2017._


Δυο χτυπήματα κατάφερε, σήμερα, η Αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος κυκλωμάτων που διακινούν μετανάστες κι εκμεταλλεύονται την επιθυμία τους να ζήσουν ελεύθεροι σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. 


Το πρώτο χτύπημα έγινε κατά συμμορίας, η οποία εφοδίαζε πρόσφυγες με πλαστές αστυνομικές ταυτότητες και αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψουν -μέσω του αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης- σε χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, εκτιμάται ότι «κρύβεται» πίσω από τη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ενός 30χρονου Αλγερινού και μίας 33χρονης Αλβανίδας, στη Θεσσαλονίκη.

 Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται όταν αστυνομικοί εντόπισαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την 33χρονη να συνοδεύει μία νεαρή προσφυγοπούλα, την οποία είχε προμηθεύσει προηγουμένως με πλαστή ταυτότητα και αεροπορικό εισιτήριο. Η έρευνα οδήγησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου, κατόπιν εφόδου, βρέθηκε σε δωμάτιο ο 30χρονος συγκατηγορούμενός της μαζί με δύο Σύρους πρόσφυγες. Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκαν 42 πλαστές αστυνομικές ταυτότητα, όλες ελληνικές, 13 αεροπορικά εισιτήρια και 27 φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

 Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι τα μέλη της συμμορίας επρόκειτο να εισπράξουν από κάθε πρόσφυγα μέχρι και 4.500 ευρώ για το ταξίδι τους έως τη χώρα προορισμού τους, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και τρίτο άτομο που τροφοδοτούσε τους συλληφθέντες με τα πλαστά έγγραφα. Εκτός από τον 30χρονο και την 33χρονη, συνελήφθησαν και οι τρεις πρόσφυγες για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα.

Διακινητής εμβόλισε περιπολικό!

Το δεύτερο χτύπημα επετεύχθη όταν, σήμερα το πρωί, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέδραμαν σε σταθμούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων Καβάλας και Ξάνθης, που καταδίωκαν  κλεμμένο Ι.Χ.Φορτηγό, το οποίο μετέφερε αλλοδαπούς και το οποίο για να περάσει από τα διόδια της Ανάληψης έσπασε τις μπάρες.

Το εν λόγω όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Μενεμένης, όπου και συνελήφθη ο 35χρονος συνοδηγός, ενώ ο οδηγός του οχήματος ο οποίος τράπηκε σε φυγή πεζός και αναζητείται, προηγουμένως, πραγματοποίησε οπισθοπορεία, εμβολίζοντας περιπολικό που τον καταδίωκε.

Στο εσωτερικό του οχήματος που κατασχέθηκε, εντοπίστηκαν 16 αλλοδαποί, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι αλλοδαποί είχαν περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα το βράδυ, ενώ η ταρίφα για τη μετακίνησή τους έφθανε τα 2.400 ευρώ το άτομο!

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.