Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2017


Την επιστολή του επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, στην οποία καταγγέλλει τη δράση συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης,
αλλά και για οικονομική αφαίμαξη μεταναστών, επέδωσε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στην εισαγγελέα του Αρείου πάγου, Ξένη Δημητρίου.


Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας προσκόμισε στην κ. Δημητρίου λίστα με τα κέντρα φιλοξενίας στα οποία δραστηριοποιούνται οι ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και η καταγγελλόμενη. Κατά την εν λόγω συνάντηση ήταν παρόντες και δυο αλλοδαποί εκπρόσωποι της εμπλεκόμενης ΜΚΟ, οι οποίοι δήλωσαν ότι όποια στοιχεία έχουν στην κατοχή τους θα τα παραδώσουν στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, καθώς επιθυμούν να συμβάλουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε τις καταγγελίες στον οικονομικό εισαγγελέα και έδωσε παραγγελία για την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας.

Κατά την αποχώρησή του από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι προσκόμισε την επιστολή του κ. Στυλιανίδη στην μόνη αρμοδία, που είναι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων επιβεβαίωσε ότι απέστειλε επιστολή στις γερμανικές αρχές, στην οποία κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην διαδικασία επανένταξης, μετεγκατάστασης και επανασύνδεσης προσφυγικών οικογενειών από την πλευρά της Γερμανίας.

Επίσης ανέφερε: «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Θα ήταν εύκολο για εμάς να καταγγέλλουμε. Όμως δεν καταγγέλλουμε, έχουμε διαλέξει την διπλωματική διαχείριση που είναι δύσκολη. Παλεύουμε με όλους τους τρόπους που έχουμε. Θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία βάσει νόμου, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στους πρόσφυγες.