Σάββατο, 06 Μαΐου, 2017 


«Μαύρα μαντάτα για τον ελληνικό λαό και κυρίως για τα λαϊκά στρώματα» χαρακτηρίζει τη συμφωνία με τους δανειστές ο Βασίλης Κικίλιας κάνοντας λόγο για «συμφωνία-λαιμητόμο». 


Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει πως χάνονται 1 έως 3 συντάξεις και μειώνεται το αφορολόγητο κάτω από τα 5.900 ευρώ, κάτι που σημαίνει απώλεια ενός μισθού για τους μισθωτούς, προσθέτοντας πως έρχονται μέτρα 3,6 δις το 2019 και το 2020, δηλαδή τέταρτο Μνημόνιο, το χειρότερο όλων και χωρίς χρηματοδότηση.

«Εμείς πλάτη στην εξόντωση της κοινωνίας και της οικονομίας, δεν βάζουμε. Ξεκάθαρα λοιπόν: Καμία ανοχή, καμία συνενοχή» λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η ΝΔ είναι εναντίον της υπερφορολόγησης, της μείωσης συντάξεων, των υπέρογκων εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, της ασφυξίας της ελληνικής οικονομίας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το τέταρτο Μνημόνιο, πλήττει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα και διαλύει τη μεσαία τάξη. Πολύ απλά γιατί κάνει τα πάντα προκειμένου να μείνει στην εξουσία, δίνοντας αντιπαροχή το μέλλον της νέας γενιάς. Στην ήδη πληγωμένη και φτωχότερη οικονομία, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος προσθέτουν νέα μέτρα που δεν ζητούνταν όταν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση» δηλώνει ο κ. Κικίλιας αφήνοντας αιχμές και κατά των δανειστών οι οποίοι, όπως λέει, δέχτηκαν το συγκεκριμένο πακέτο το οποίο περιέχει νέους φόρους αλλά αφήνει απέξω τις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις.

«Η δική μας πολιτική έχει στη βάση της τη μείωση της φορολογίας, τη μείωση των δαπανών του κράτους, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα σταθερό εποικοδόμημα μιας χώρας πέρα και έξω από τα Μνημόνια.

Τί σχέση έχουν όλα αυτά με την "τζάμπα επανάσταση" της κυβέρνησης;» διερωτάται ο κ. Κικίλιας επαναλαμβάνοντας το αίτημα της ΝΔ για εκλογές.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αξιόπιστος πολιτικός θα συζητήσει με τους εταίρους το μείγμα της πολιτικής που θα πιάνει τους στόχους, αλλά θα κρατά την κοινωνία όρθια. Επαναλαμβάνοντας την πρόταση του Προέδρου του κόμματος για επιστροφή τμήματος του πλεονάσματος οριζόντια στην ελληνική κοινωνία ο Εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει πως υπάρχει ευελιξία που η ΝΔ θα εκμεταλλευτεί και πως το Μνημόνιο Τσίπρα, όπως το χαρακτηρίζει, δεν είναι οι «10 εντολές».