Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2017._ 


Μέσα σε κλίμα πένθους και συγκίνησης, τα Χανιά, o τόπος που τόσο αγαπούσε, «δέχτηκαν» απόψε τη σορό του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών.


Η σορός του εκλιπόντα έφτασε στην Κρήτη με στρατιωτικό αεροσκάφος C130, το οποίο προσγειώθηκε στις 08:20 στo αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».

Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντα. Νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Την σορό του Κ. Μητσοτάκη μετέφεραν από το στρατιωτικό αεροσκάφος βρακοφόροι με πένθιμη στολή, ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια.

Στο αεροδρόμιο Χανίων βρέθηκαν οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φίλοι της οικογένειας.

Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή εν μέσω χειροκροτημάτων, και η σορός μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 3 αύριο το μεσημέρι.