Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017._


Τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης! Υποστηρίζει ότι ο υπουργός απείλησε τους υπαλλήλους της Εγνατίας Οδού Α.Ε.!


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ο υπουργός στην πρόσφατη συνάντησή του με τον εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την κατασκευή σταθμών διοδίων ουσιαστικά τους απείλησε ότι θα μεταφέρει τις αρμοδιότητές τους στο υπουργείο του!

"Η διοίκηση του ΕΚΘ καταγγέλλει τα εκβιαστικά διλήμματα που το υπουργείο Υποδομών δια στόματος του ίδιου του Υπουργού, θέτει στους εργαζόμενους προκειμένου να σταματήσουν τις νόμιμες και δίκαιες απεργιακές κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή σταθμών διοδίων στη Θεσσαλονίκη και στην Ασπροβάλτα, επί της Εγνατίας Οδού. Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους προχώρησε σε μια δίχως προηγούμενο κίνηση απειλώντας τους ουσιαστικά πως αν δεν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους θα μεταφέρει τις αρμοδιότητες τους που αφορούν τους διαγωνισμούς, την κατασκευή και τη διαχείριση λειτουργίας των σταθμών διοδίων της Εγνατίας οδού, στο Υπουργείο Υποδομών, απαξιώνοντας ουσιαστικά τη μοναδική Τεχνική Εταιρεία Δημόσιου χαρακτήρα που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το ΕΚΘ χαρακτηρίζει "λανθασμένες και επικίνδυνες" τις ενέργειες του υπουργού και προσθέτει ότι "θέτουν σε αβεβαιότητα τους εργαζόμενους, σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες θέσεων εργασίας, για μεγαλύτερη ανεργία και ανασφάλεια στον εργασιακό τομέα".