Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017._


Απίστευτο επεισόδιο εκτυλίχθηκε στη Βουλή, πριν από λίγο, με πρωταγωνιστές τον Ηλία Κασιδιάρη, βουλευτή της Χρυσής Αυγής και τον πρώην υπουργό, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Δένδια.


Ο κ. Δένδιας πέρασε μπροστά από τον βουλευτή της Χ.Α. την ώρα που εκείνος μιλούσε. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Λαγός σηκώθηκε και του είπε "έλα, πήγαινε από εδώ" κι ο Κασιδιάρης εκνευρίστηκε και του είπε σε έντονο ύφος: "Όχι από μπροστά μου! Δεν βλέπεις ότι μιλάω";

Ο κ. Δένδιας κάτι του απάντησε, που δεν το έπιασαν οι κάμερες και, από εκεί κι έπειτα το επεισόδιο πήρε απίστευτες προεκτάσεις! Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κινήθηκε κατά του κ. Δένδια και, σύμφωνα με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τον έσπρωξε(σ.σ. οι κάμερες της Βουλής είχαν απομακρυνθεί από το σημείο της συμπλοκής)!

Ο προεδρεύων βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, διέταξε την απομάκρυνση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ζήτησε από τη φρουρά να τον απομακρύνει. Χρειάστηκε πολλά λεπτά για να βρεθεί άνθρωπος της φρουράς να απομακρύνει τον βουλευτή της Χ.Α. από την αίθουσα, ενώ διακόπηκε και η τηλεοπτική σύνδεση, για κάποια λεπτά.

Ο προεδρεύων πρότεινε την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Ηλία Κασιδιάρη και τον παρέπεμπψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας. 

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Μαντάς είπε ότι "δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές" και ζήτησε κοινή αντιμετώπιση κατά της Χρυσής Αυγής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Βορίδης, ζήτησε την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία.

Ο Ανδρ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή είναι "πολιτική ασπίδα" της κυβέρνησης "για να αλλάξουμε θέμα και να συζητάμε για το επεισόδιο". Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χ.Α.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη φασιστική και τραμπούκικη επίθεση, είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

"Ο Κασιδιάρης και η Χρυσή Αυγή ήρθαν να προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ", σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, την ώρα του επεισοδίου, ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι. Και πρόσθεσε: "Ο Κασιδιάρης είναι τέκνο των Αγανακτισμένων. Είναι τέκνο της πλατείας Συντάγματος, όπου όλοι μαζί φώναζαν να καεί η Βουλή".