-->

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017._

Ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε το 7ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου 2017, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.


Χορωδιακά και χορευτικά συγκροτήματα υψηλής ποιότητας από Ελβετία, Βουλγαρία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Σερβία, Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα, παρουσίασαν ένα υπερθέαμα χορογραφιών, μελωδιών και χρωμάτων, σε μια μοναδική στο είδος της διοργάνωση από τη Χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ».




Η είσοδος στις συναυλίες του Φεστιβάλ ήταν ελεύθερη για το κοινό που κατέκλυσε ασφυκτικά, όπως κάθε χρόνο, την Αίθουσα Τελετών καθ’όλο το διήμερο.

Το Φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του το πρωί του Σαββάτου 22 Απριλίου με όλες τις χορωδίες να παίρνουν μέρος στην Επίσημη Τελετή Έναρξης, στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, πλημμυρίζοντας μελωδικά το ιστορικής αξίας αρχαιολογικό μνημείο-κόσμημα της πόλης. 




Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ είναι αφιερωμένο στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία, τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς. 

Στην έναρξη του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε ένα αφιέρωμα στη χορωδία “Αλεξάντροφ” του Κόκκινου Στρατού, η οποία χάθηκε τόσο άδοξα τα Χριστούγεννα, στη Μαύρη Θάλασσα. Με τις ωραιότερες εντυπώσεις από τις παραστάσεις όλων των συμμετεχόντων, το ραντεβού με τους πολυάριθμους φίλους του Μιούζικαλ ανανεώθηκε για το 8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από 27 έως 29 Απριλίου 2018.