Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017._


Η ομάδα “Αναρχικοί- Αναρχικές” ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή προ ημερών στα γραφεία της εφημερίδας Καθημερινή στη Θεσσαλονίκη, με κείμενό της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου .


Στο κείμενο αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα επελέγη γιατί έχει στοχοποιήσει αντιεξουσιαστές και χώρους υπό κατάληψη. “ Τα ΜΜΕ αποτελούν το προπαγανδιστικό μέσο στα χέρια της κυριαρχίας, είναι το εργαλείο χειραγώγησης και ελέγχου της κοινωνίας” αναφέρεται χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της ομάδας.

Η εισβολή έγινε την περασμένη Δευτέρα, σε γραφείο που χρησιμοποιείται από διοικητικούς υπαλλήλους (το ανταποκριτικό γραφείο της εφημερίδας στη Θεσσαλονίκη έχει κλείσει εδώ και χρόνια). Κατά τη διάρκεια της εισβολής στο χώρο των γραφείων υπήρχε μία διοικητική υπάλληλος, η οποία, όταν ρώτησε για ποιον λόγο καταστρέφουν τα κομπιούτερ, ένας κουκουλοφόρος της απάντησε: "Μη φοβάσαι, θα αγοράσει άλλα ο... Μπόμπολας", προφανώς μη γνωρίζοντας ή ότι την εφημερίδα έχει ο εφοπλιστής Αλαφούζος, ή ότι τα γραφεία αυτά ήταν της... Καθημερινής!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταδίκασε "απερίφραστα" την εισβολή κουκουλοφόρων βανδάλων στο ανταποκριτικό γραφείο της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Θεσσαλονίκη. Στην ανακοίνωσή της τονίζεται:

"Οι άγνωστοι που καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους κατέστρεψαν τα γραφεία ενός Μέσου Ενημέρωσης και μοίρασαν απειλές εναντίον δημοσιογράφων οι οποίοι επώνυμα διατυπώνουν τις απόψεις τους και ασκούν το επάγγελμά τους, αυτομάτως κατατάσσονται στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης. Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τις αρχές να προστατεύσουν, όπως οφείλουν, τους εργαζόμενους της Ενημέρωσης και θα αναφέρει τη συγκεκριμένη επίθεση στην πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων".