Κυριακή, 9 Απριλίου 2017._


Φαίνεται πως οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις Θεσσαλονικέων, οργανωμένων και μη, κατά της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στα γυάλινα περίπτερα της Νέας Παραλίας, έπιασαν τόπο. Ο δήμος, έστω και την ύστατη ώρα, συγκροτεί επιτροπή για να διαβουλευθεί! 


Όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος της "Πρωτοβουλίας" Ανδρέας Κουράκης, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε ένα από τα γυάλινα περίπτερα της Νέας Παραλίας, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, για να αρχίσει διαβούλευση για το μέλλον των περιπτέρων. Η επιτροπή, η οποία αποτελείται από τρία μέλη της διοίκησης (τον αντιδήμαρχο Έργων Θ. Παππά, την αντιδήμαρχο Οικονομικών Αγγελίδου και τον σύμβουλο Ανδρ. Κουράκη) θα καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και, μέσα σε χρονικό διάστημα 45 ημερών, θα καταθέσει πρόταση για τη χρήση των περιπτέρων. 

«Δυστυχώς στον τόπο μας τα πράγματα γίνονται ανάποδα συχνά. Δηλαδή πρώτα γίνονται εξαγγελίες και μετά διαβουλεύσεις και συζητήσεις ανάλογα με τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν οι εξαγγελίες αυτές», σχολίασε ο κ. Κουράκης.

Στη σημερινή συγκέντρωση πήραν μέρος μέλη ομάδων της Θεσσαλονίκης (Φίλοι Νέας Παραλίας, Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών, Ομάδα Θεσ-Επι-κέντρω και άλλοι). Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν μικρές επιγραφές, στις οποίες υπήρχαν τα συνθήματα: "Η Νέα Παραλία Έχει Ανάγκη από Συντήρηση, όχι από Τραπεζοκαθίσματα, "Όχι Τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία" και "Αγαπώ την Πόλη μου, Υιοθετώ τη Νέα Παραλία".

Παραβρέθηκαν, ακόμη, οι αρχιτέκτονες της Νέας Παραλίας, Πρόδρομος Νικηφορίδης και Μπερνάρ Κουόμο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νικηφορίδης ξεκαθάρισε πως δεν είναι εναντίον της εκμίσθωσης των περιπτέρων, αλλά κατά της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. "Δεν θέλουμε να επαναληφθεί το κακό παράδειγμα της Αριστοτέλους", είπε και πρόσθεσε πως καθώς τα περίπτερα είναι κατασκευασμένα για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένο όγκο επισκεπτών, υπάρχει ο φόβος παρεκκλίσεων με υαλοπετάσματα, σόμπες, ψυγεία, ομπρέλες και καθίσματα - καναπέδες.  Επικαλέστηκε το τι έχει γίνει στον Κήπο του Νερού, όπου το υπάρχον αναψυκτήριο υπερδιπλασίασε το χώρο του, ενώ ο δήμος αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση.