Σάββατο, 29 Απριλίου 2017._

Τέχνασμα βγαλμένο από ταινία του Χόλιγουντ εμπνεύστηκαν οι λαθρέμποροι τσιγάρων, για να περάσουν το παράνομο φορτίο τους: Έκρυψαν τα πακέτα των λαθραίων τσιγάρων μέσα σε... τούβλα!


Η αστυνομία είχε την πληροφορία πως έφθανε στη Θεσσαλονίκη μεγάλο φορτίο λαθραίων τσιγάρων από τη Βουλγαρία. Η Τροχαία έστησε μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων και οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης περίμεναν την νταλίκα.



Όταν έφθασε η νταλίκα με οδηγό 58χρονο αλλοδαπό, άρχισαν οι έρευνες. Διαπιστώθηκε πως η νταλίκα και ο τράκτορας ήταν φορτωμένα με παλέτες τούβλων. Όλα φαίνονταν κανονικά, αλλά όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν μία από τις παλέτες, διαπίστωσαν μικρές διαφορές στα τούβλα που βρίσκονταν στην πάνω σειρά και σε αυτά που ήταν τοποθετημένα στη μέση της παλέτας. Τα τούβλα στο περίβλημα ήταν κανονικά και αυτά στο εσωτερικό από... γύψο. Έσπασαν ένα και βρήκαν μέσα τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων!



Συνολικά ο 58χρονος μετέφερε 105.580 συσκευασίες των 20 τσιγάρων έκαστη, οι οποίες, στο σύνολό τους, δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Εκτιμάται ότι οι διαφυγόντες δασμοί υπερβαίνουν τις (150.000) ευρώ.



Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.