Σάββατο, 1 Απριλίου 2017._

Δε φθάνει που έβαλε κι ο διαιτητής το χεράκι του για να κάνει την ανατροπή επί του Πλατανιά ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με καταγγελίες των φιλοξενούμενων έπεσε και... ξύλο στο ημίχρονο για να καμφθεί η αντίσταση της ομάδας της Κρήτης!


Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανθρώπων του Πλατανιά, οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι της αποστολής τους δέχθηκαν φτυσιές, απειλές, ακόμα και χειροδικία από ανενόχλητους τραμπούκους κατά το ημίχρονο του παιχνιδιού (με το σκορ στο 1-0 υπέρ τους) στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης»!

Μάλιστα, ο προπονητής του Πλατανιά, Γιώργος Παράσχος, αρνήθηκε να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ αναμένεται και επίσημη αντίδραση από τους Χανιώτες.

Όσον αφορά τον αγώνα, ο Ολυμπιακός με καλύτερο... παίκτη του τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, αν και βρέθηκε να χάνει 0-1, έκανε την ανατροπή. Χρειάστηκε, βέβαια, ο διαιτητής να κλείσει τα μάτια σε εμφανές επιθετικό φάουλ μέσα στη μεγάλη περιοχή του Πλατανιά, με δράστη τον Φορτούνη(και θύμα τον Καρυπίδη), που έδωσε την ασίστ στον Μαρίν για την ισοφάριση στο 54'.

Οι Χανιώτες είχαν προηγηθεί στο 43′ με το πέναλτι του Μανούσου (καθαρό χέρι του Ντε Λα Μπέγια, το οποίο ο διαιτητής Ζαχαριάδης δεν το είδε και χρειάστηκε η... βοήθεια του επόπτη, για να το σφυρίξει), με το 0-1 να μένει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και τον Γιάννη Βρέντζο να κάνει… πέσιμο στους διαιτητές.

Με την άσκηση πειθούς από τον Βρέντζο και τα όμορφα του ημιχρόνου, ο Πλατανιάς ισοφαρίστηκε και, όταν ανοίχθηκε για να πάρει κάτι από το παιχνίδι, δέχτηκε και το δεύτερο γκολ. Κι ενώ κανείς θα περίμενε να καταρρεύσουν οι Κρητικοί, ήταν αυτοί που, ως το τέλος, έκαναν επικίνδυνες κατεβασιές, ψάχνοντας την ισοφάριση -η οποία, πάντως, δεν ήρθε.

Πριν λίγο, η ΠΑΕ Πλατανιάς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την άψογη φιλοξενία της στο σημερινό παιχνίδι στο γήπεδο «Γ.Καραϊσκάκης».

Κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η επιτροπή «υποδοχής» στο πούλμαν, το κλίμα εκφοβισμού πάνω από την φυσούνα και από τον πάγκο της ομάδας μας, καθώς και οι προπηλακισμοί παικτών και μελών του τεχνικού επιτελείου στο ημίχρονο, επειδή ο Πλατανιάς «τόλμησε» να προηγηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν μπορούν να αμαυρώσουν την, κατά τα άλλα, άψογη ποδοσφαιρική βραδιά".

Η ταυτότητα του αγώνα
Γκολ: 54' Μαρίν, 64' Ρομαόω - 45' Μανούσος
Δοκάρια: 70' Ανσαριφάρντ
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: 24' Ντε Λα Μπέγια, 41' Ρομαό, 56' Φορτούνης, 58' Μποτία - 40' Πριντέντα, 63' Μπανανά, 78' Στάθης
Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (62΄Μάρτινς), Φορτούνης (80’ Τσόρι), Μάριν, Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ (71’ Καρντόσο)
Πλατανιάς (Πάρασχος)  Σωτηρίου, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης, Πριντέτα (82’ Γουνδουλάκης), Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (79’ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (65’ Σίγκνεβιτς), Γιορέντε.