Κυριακή, 30 Απριλίου 2017._


Eπεισοδιακή ήταν η αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 28ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Football League. ΟΦΗ κι Απόλλων ήρθαν ισόπαλοι 1-1, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζονται από ανύπαρκτο πέναλτι στο 81′ κι αποτέλεσε την αφορμή
για να ακολουθήσει ένα πολύ θερμό “τρίτο ημίχρονο”.


Με τη λήξη του αγώνα οπαδοί του ΟΦΗ έκαναν… ντου στον αγωνιστικό χώρο και υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα με τους άνδρες της αστυνομίας, παρότι άνθρωποι των γηπεδούχων, αλλά και παίκτες των Κρητικών, προσπαθούσαν να ηρεμήσουν το εξαγριωμένο πλήθος. Την ίδια στιγμή υπήρχαν άλλοι που πετούσαν πέτρες πάνω από τη φυσούνα κι ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να μπει κανείς στα αποδυτήρια, όπως βέβαια και οι διαιτητές.

Αυτοί εξάλλου φαίνεται πως ήταν ο βασικός στόχος του εξαγριωμένου πλήθους και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Χανιώτης βοηθός διαιτητή Μανώλης Καλφάκης δέχτηκε μία… ξώφαλτση μπουνιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού, κάτι που έχει καταγραφεί στο φύλλο αγώνος από τη διαιτητική ομάδα. Όπως αναφέρθηκαν φυσικά κι όλα όσα συνέβησαν, δηλαδή η είσοδος περίπου 50 οπαδών (για τόσους γίνεται λόγος στο φύλλο αγώνα), οι βρισιές στους διαιτητές, οι συμπλοκές και φυσικά οι ρίψεις αντικειμένων.

Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι ο ΟΦΗ κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία, κι από τη στιγμή που δεδομένα η κλήση του θα αφορά -μεταξύ άλλων- και στο άρθρο 29 περί “βίας κατά αξιωματούχων”, κινδυνεύει με αφαίρεση 6 βαθμών.