Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017._

 

Αιφνιδιασμός στην αρχή και στο τέλος, για την ΑΕΚ, που έκοψε τον ΠΑΟΚ σε τρία κομμάτια…

 

 

Δεν είναι μόνον το τελικό 3-0, αλλά ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν, πράγματι, μία ομάδα… τρία κομμάτια. Η άμυνα δεν έβρισκε με τίποτα το κέντρο και το κέντρο δεν έβρισκε με κανέναν τρόπο τον μοναδικό προωθημένο Πρίγιοβιτς.

 

“Αυτοκτονήσαμε”, σχολίασε μετά τον αγώνα ο Ίβιτς, που είχε απόλυτο δίκιο: Ένα λάθος του Τσίμιροτ στο 1’, μια λάθος κόντρα του Ενρίκε, και το γκολ ήρθε από τα… αποδυτήρια.

 

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι προς το τέλος του α μέρους (ως τότε, πάντως, η ΑΕΚ έχασε άλλες δύο ευκαιρίες για γκολ), παρόλο που έμεινε με δέκα μετά την αποβολή του Μαλεζά, παρόλο που έδειχνε πως κάτι θα μπορούσε να πάρει στο τέλος, ήρθαν πάλι δυο αστεία γκολ για να φύγει με βαριά ήττα από το ΟΑΚΑ. Κατά σύμπτωση, το 2-0 από λάθος του Ενρίκε. Όσο για το 3-0, εκεί πια έκανε λάθος… όλη η άμυνα.

 

Της ΑΕΚ όλα της έβγαιναν. Ό,τι και να έκανε μέσα στο γήπεδο, ήταν καλό. Όπου και να έβαζαν οι παίκτες της τα πόδια τους, έπαιρναν μπάλα. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ιδρώσει για να βγάλει κάτι. Το κενό του Κάνιας φάνηκε, για άλλο ένα παιχνίδι, αφού εκεί ήταν οι “τρύπες” που έπρεπε να βουλώσει, με κάποιον τρόπο, ο Ίβιτς, χωρίς, πάντως, να το πετύχει. Επίσης, για άλλο ένα παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε χωρίς βασικό δημιουργό στο κέντρο, με τον Ουάρντα σε μέτριο βράδυ.

 

Οι γηπεδούχοι έκαναν κάτι απλό: Έκλεισαν τα άκρα και καθώς ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα στον άξονα, τον δυσκόλεψαν από την πρώτη στιγμή. Κι αυτό χάρις και στην τύχη που, σήμερα, πέρα από το καλύτερο παιχνίδι τους, ήταν με το μέρος τους.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

 

ΣΚΟΡΕΡΣ: 1’, 88’ Αραούχο, 90+1’ Αραβίδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 29’ Αραούχο - 6’ Κρέσπο, 41’ Μαλεζάς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Βάργκας, Μάνταλος, Αραούχο

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Ουάρντα, Ενρίκε, Πρίγιοβιτς