Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017._


Βρήκε την ευκαιρία ,ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, να καταφερθεί κατά της παρέλασης, όπως γίνεται σήμερα. Διάλεξε, μάλιστα, ως φόντο την... εξέδρα των επισήμων, για την επανάληψη παλιών δηλώσεών του.


Αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι «επέτειος εθνική, σημαντική, ωραία μέρα, αλλά κατά την άποψη μου πρέπει να καταργηθεί αυτή η παρέλαση. Να μείνουν μόνο τα στρατιωτικά τμήματα-αντιπροσωπευτικά, γιατί η μεγάλη γίνεται στην Αθήνα, και αντί να έχουμε έναν συρφετό διαφόρων συλλόγων, που δεν είναι και το πιο ωραίο θέαμα ο τρόπος που περπατάνε, να κάνουν ένα πανηγύρι σε όλη τη νέα παραλία, να στήσουν χορευτικά, να έχει μουσική, να έχει τραγούδια και να γιορτάζουμε πραγματικά την απελευθέρωση. Αυτό το πράγμα δεν είναι αξιοπρεπές».

Ο δήμαρχος εξέφρασε αυτή την άποψη και στη διάρκεια της παρέλασης, όσο βρισκόταν στην εξέδρα των επισήμων, συνομιλώντας με βουλευτές και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, για τη σύνθεση της παρέλασης, και σε σχετική ερώτηση του ΑΜΠΕ απάντησε πως «την ίδια γνώμη έχουν και άλλοι, όμως κάποιος πρέπει να βγει και να το πει δημόσια».

O Γιάννης Μπουτάρης εμφανίστηκε με κοστούμι και γυαλιά ηλίου, παρέα με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα και αστειεύτηκε με την αντιπεριφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, επί μακρόν.