Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017._

 

Συνάντηση εργασίας, με αντικείμενο την οικονομική ανάκαμψη στην Κεντρική Μακεδονία, οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης).

 

Η συνάντηση εργασίας (workshop) θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Νικόπολις» (Ασκληπιού 16-18, Πυλαία), αύριο Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, με ώρα έναρξης 9.15’ το πρωί και το θέμα της είναι: «Περιφερειακές και Εθνικής Συνθήκες – Πλαίσια για την οικονομική ανάκαμψη στην Κεντρική Μακεδονία».

 

Το workshop οργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που έχει αναλάβει ο ΟΟΣΑ, με θέμα «Υγιείς Μακροοικονομικές Συνθήκες, Δομικές Μεταρρυθμίσεις και Σύγκλιση στις Περιφέρειες», με την οποία στοχεύει στη διευκόλυνση του διαλόγου ανάμεσα στους περιφερειακούς, τοπικούς και εθνικούς εμπλεκόμενους φορείς και τον ΟΟΣΑ, προκειμένου να προσδιοριστούν οι καθοριστικοί παράγοντες και οι βασικές τάσεις στην οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της χώρας γενικότερα.

 

Στη συνάντηση εργασίας θα συμμετέχουν τέσσερα στελέχη του Τμήματος Περιφερειακής Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΟΟΣΑ, με επικεφαλής τη σύμβουλο-επικεφαλής διευθύντρια έργου Κάρεν Μαγκουάιρ. Στο θέμα θα τοποθετηθεί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Το workshop θα επικεντρωθεί στις εθνικές και περιφερειακές πολιτικές, καθώς επίσης και σε άλλους εξωτερικούς παράγοντες που επηρέασαν (ή που θα μπορούσαν να επηρεάσουν) τις αλλαγές στην οικονομική δομή της Περιφέρειας και, πιο συγκεκριμένα, στη δυναμική του εμπορικού της τομέα. Και σε αυτό θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση εργασίας.

 

Οι τρεις επιμέρους θεματικές τις οποίες θα πραγματευτεί το workshop είναι:

 

  • 1.Η εξέλιξη της οικονομίας της Κεντρικής Μακεδονίας: βασικές τάσεις και προκλήσεις.
  • 2.Η έξυπνη εξειδίκευση και το περιφερειακό καινοτόμο οικοσύστημα: υποστήριξη της μεταφοράς προς δράσεις υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.
  • 3.Δημόσιοι μηχανισμοί υποστήριξης για την ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

 

Τα συμπεράσματα, μαζί με άλλες αναλύσεις, θα δημοσιευθούν στην έκθεση του ΟΟΣΑ στις αρχές του 2018.