Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017._

 

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα νοτιοδυτικά από το απόγευμα.

 

 

Αναλυτική πρόγνωση:

 

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς και τη νύχτα στο νότιο Ιόνιο και τη νοτιοΔυτική Πελοπόννησο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα νότια θα αναπτυχτούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες τη νύχτα στην Ανατολική Πελοπόννησο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 έως 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία : Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 22-03-2017

Καιρός: Στα κεντρικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά κυρίως στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.