ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 3/3/2017._


Επιχείρηση «σκούπα» πραγματοποιήθηκε στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά,  για την απομάκρυνση περίπου 60 αλλοδαπών, που έκλεβαν υλικά από κάδους ανακυκλώσιμων υλικών και τα συγκέντρωναν εκεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εστία μόλυνσης.


Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Καλαμαριάς, στην  επιχείρηση που ξεκίνησε ύστερα από αυτοψία των υπηρεσιών του δήμου και μετά από  καταγγελίες δημοτών, από χθες Πέμπτη, συμμετέχουν κλιμάκια των δύο αντιδημαρχιών,  Καθαριότητας, Πρασίνου, Ανακύκλωσης  και Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή 25 ατόμων- προσωπικού του Δήμου, τεσσάρων  φορτηγών οχημάτων  και δύο εκσκαφείς , παρουσία δύναμης του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος, του δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη και των δύο αντιδημάρχων Σταύρου Ζαμπέτογλου και Παναγιώτη Θεοδοσιάδη, ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης των αλλοδαπών  πολιτών από τα κτίρια του πρώην στρατοπέδου τα οποία είχαν καταλάβει και διέμεναν παράνομα.

Οι εργασίες απομάκρυνσης και καθαρισμού στην περιοχή, στο πλαίσιο  προστασίας της δημόσιας υγείας, θα συνεχιστούν μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα συσσωρευμένα υλικά και να αποκατασταθεί πλήρως η καθαριότητα και η  ευταξία στο χώρο του Κόδρα.