Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017._

 

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο γαλλικό αεροδρόμιο Ορλί αφού προσπάθησε να υφαρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη σε περιπολία ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες ασφαλείας.

 

 

Την πληροφορία αυτή έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Ρου, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο ίδιος άνδρας είχε πυροβολήσει και τραυματίσει έναν αστυνομικό σε ένα άλλο σημείο στην περιοχή του Παρισιού όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο ταυτότητας νωρίτερα σήμερα. 

 

Ο υπουργός, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο νότια της γαλλικής πρωτεύουσας, είπε πως ο άνδρας επιχείρησε αλλά δεν κατάφερε να αρπάξει το όπλο προτού σκοτωθεί. 

 

"Η ταυτότητά του είναι γνωστή στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών", είπε ο υπουργός αναφερόμενος στον νεκρό άνδρα. “Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο βόρειο Παρίσι στη διάρκεια ελέγχου ταυτότητας πριν από το συμβάν στο αεροδρόμιο δεν φαίνεται να φέρει σοβαρά τραύματα”, είπε.

 

Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει ξεκινήσει έρευνα για τα δύο επεισόδια.

 

Με το που έγινε το περιστατικό στο Ορλί, στο αεροδρόμιο έσπευσαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις και για αρκετή ώρα δεν γίνονταν πτήσεις. Η ζωή στο αεροδρόμιο αποκαταστάθηκε πριν λίγο.