ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 5/3/2017._

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν, προβλέπονται για σήμερα, Κυριακή. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν το βράδυ στα βορειοδυτικά.


Αναλυτικά:

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν από το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και σταδιακά νοτιοανατολικοί μέχρι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται συννεφιά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και σταδιακά νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη Δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές το βράδυ στα βορειοδυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 3-4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και σταδιακά νότιοι 3-4 και στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα, όμως, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3-4 και σταδιακά νότιοι μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3-4 και σταδιακά νότιοι 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και σταδιακά νότιοι μέχρι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Δευτέρα 06-03-2017 αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πιθανόν στο ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα δυτικά, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.


Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.