Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017._

 

Ολόκληρη παράνομη καπναποθήκη είχαν στήσει μάνα και κόρη στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, εντόπισαν την αποθήκη και συνέλαβαν την 53χρονη μάνα και την 33χρονη κόρη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα και για απείθεια.

 

Χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 53χρονη σε λαϊκή αγορά στην Καλαμαριά, να κατέχει 130 πακέτα λαθραία τσιγάρα τα οποία πουλούσε σε πελάτες της λαϊκής. Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της στο Ασβεστοχώρι, όπου διέμενε με την 33χρονη κόρη της, η οποία επίσης συνελήφθη για κατοχή λαθραίων συσκευασιών καπνού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.640 πακέτα τσιγάρα και 108 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Οι δράστιδες χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των λαθραίων τσιγάρων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 470 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 35 συσκευασίες καπνού.

Επίσης, στην κατοχή των δύο γυναικών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 255 ευρώ, για το οποίο η Αστυνομία πιστεύει ότι προέρχεται από λαθρεμπόριο τσιγάρων.

 

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα υπηρεσίας.