Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017._

Απίστευτη ιστορία με δράστη 26χρονο Έλληνα στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης! Ως δεσμοφύλακας, φυλάκισε σε αποθήκη της περιοχής 23 μετανάστες και ζητούσε λύτρα από συγγενείς τους, για να τους αφήσει ελεύθερους!


Όλα άρχισαν όταν μετανάστης κατήγγειλε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι 26χρονος κρατούσε παράνομα, επί μία βδομάδα, τον 19χρονο αδελφό του και τον 16χρονο ανιψιό του! Άρχισαν έρευνες και, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες (29 Μαρτίου 2017) το απόγευμα, εντοπίστηκε, στη Μενεμένη, η αποθήκη – φυλακή κι ο νεαρός «δεσμοφύλακας»!  

Μέσα στην αποθήκη, εκτός από τους συγγενείς του μετανάστη που έκανε την καταγγελία, βρέθηκαν άλλοι 21 αλλοδαποί! Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 29χρονος ζητούσε λύτρα και από τους συγγενείς των υπολοίπων, για να τους αφήσει ελεύθερους!

Μάλιστα, κατά την έφοδο της αστυνομίας, ο δράστης , που είναι… γνωστός στις Αρχές για περιπτώσεις κλοπής και ναρκωτικών, πάλεψε με τους αστυνομικούς για να καταφέρει να διαφύγει, χωρίς να τα καταφέρει.


Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για Παράνομη κατακράτηση, Εκβίαση, Αρπαγή, Κατ’ επάγγελμα μεταφορά – Προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας και Αντίσταση.  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών του.