ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 4/2/2017._


Αγρότες με περίπου 50 τρακτέρ, από το μπλόκο των Νέων Μαλγάρων (στην ΠΑΘΕ, έξω από τη Θεσσαλονίκη) κινούνται προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης!


Η πομπή των τρακτέρ πλησιάζει στο ΚΤΕΛ Μακεδονίας και οι αγρότες δεν έχουν κοινοποιήσει πού θα καταλήξουν. Εικάζεται ότι θα οδηγήσουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματά τους στη ΧΑΝΘ, για να διαμαρτυρηθούν μπροστά από τις πύλες της Zootechnia, της κλαδικής έκθεσης για την κτηνοτροφία, τα οικόσιτα και τα κατοικίδια ζώα.

Η πομπή των τρακτέρ συνοδεύεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Να θυμίσουμε ότι στο νομό Θεσσαλονίκης μπλόκα αγροτών υπάρχουν, εκτός από τα διόδια των Νέων Μαλγάρων, στα Πράσινα Φανάρια, στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Επανομής. Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο Μακεδονία γίνεται από την κάθετο που συνδέει το δρόμο προς Περαία και Επανομή, με την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, από τον κόμβο της Θέρμης.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 17.30

Τον δρόμο της επιστροφής στα αγροτικά τους μπλόκα, πήραν λίγα λεπτά πριν τις 15:00 οι αγρότες Μαλγάρων και Ημαθίας, που στις 13:30 έφτασαν μπροστά στον Λευκό Πύργο και πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση, με αφορμή τη 10η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας «Zootechnia».

Κινούμενοι στην Γ' Σεπτεμβρίου οι αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ τους στην οδό Τσιμισκή, με κατεύθυνση πλέον τα αγροτικά τους μπλόκα στα διόδια Μαλγάρων και τον κόμβο Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας.

Στις 18:00 συγκαλείται η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας στα Μάλγαρα, στην οποία έχουν κληθεί να δώσουν το «παρών», όλοι οι κινητοποιημένοι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα. Ήδη η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στη σημερινή της συνεδρίαση αποφασίστηκε να μην συμμετέχουν εκπρόσωποί της στη συνάντηση το απόγευμα. Μέλος της επιτροπής είπε χαρακτηριστικά στο «Πρακτορείο»: «Και εμείς τους καλέσαμε στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο δεν ήρθε κανένας».

Τονίζεται ότι μέσω της σημερινής κινητοποίησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που διήρκησε περίπου δύο ώρες, έκλεισαν η Λεωφόρος Νίκης, η οδός Εθνικής Αμύνης, η οδός Παύλου Μελά και ένα μικρό τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, γεγονός που προκάλεσε μικρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και μικρές καθυστερήσεις.


Στο σημείο της κινητοποίησης των αγροτών σήμερα, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης.