ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 28/2/17

Το μέλλον των συντάξεων και το δυστύχημα με την Πόρσε φιγουράρουν σήμερα στα περισσότερα πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ποιος φοβάται τον Καραμανλή;»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η μεγάλη ταραχή του «συστήματος» για τα εγκλήματα Σημίτη και το χάος που άφησε. Η ξαφνική «ενόχληση» του ΔΟΛ για τα στοιχεία-φωτιά που αποκάλυψη η «δημοκρατία» και δικαιώνουν τη διακυβέρνηση 2004-2009».

ΕΘΝΟΣ: «Μαζικές ρυθμίσεις κόκκινων δανείων»
Η εφημερίδα σημειώνει: «μαζικές και μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις «κόκκινων δανείων» για τους συνεργάσιμους δανειολήπτες θέτουν σε εφαρμογή οι τράπεζες, με στόχο να μειώσουν δραστικά τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων οφειλών».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παΐσιος προς Γράψα: Θα μπεις ελευθερωτής στην πόλη
Η εφημερίδα γράφει: «Έχει γίνει εδώ και καιρό γνωστό ότι ο στρατηγός Γράψας πριν αρκετά χρόνια επισκέφτηκε μαζί με συναδέλφους του τον Άγιο Παΐσιο στο Άγιο Όρος -στην Παναγούδα-, για να πάρουν την ευλογία του. Κάποια στιγμή ο στρατηγός Γράψας είπε στον Άγιο Πατέρα: "Δεν αντέχω άλλο Γέροντα, θα παραιτηθώ από το στράτευμα"! Τότε ο Πατέρας Παΐσιος τον κοίταξε και του απάντησε: "Εσύ δεν θα παραιτηθείς... Εσύ θα είσαι ο αρχηγός της άμυνας της Ελλάδος όταν μας επιτεθούν οι Τούρκοι"!!! Συγκεκριμένα, ο Άγιος είπε στον στρατηγό ότι θα μπει στην Κωνσταντινούπολη ως ελευθερωτής και θα σηκώσει την ελληνική σημαία πάνω από την Αγία Σοφία!!!». Θαυμαστικά, κεφαλαία και λοιπά, δικά της.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σύνταξη στα 55 και με τα νέα όρια ηλικίας»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πότε συνταξιοδοτούνται με 15 έως 37 χρόνια ασφάλισης. Τι ισχύει για μητέρες ανηλίκων, πώς γλιτώνουν τα 67. Ποιες είναι οι ηλικίες συνταξιοδότησης για όσες έκλεισαν τα 48 έτη μετά τη 19η Αυγούστου 2015».

ΕΣΤΙΑ: «Κάνετε μηνύσεις στους συνδικαλιστές!»
«Οδηγίες προς ναυτιλλομένους, συγκεκριμένα προς τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ που τελούν υπό ιδιωτικοποίηση, δίνει ό πρώην Διοικητής του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Παναγής Βουρλούμης στο νέο του βιβλίο «Εμπειρίες από τον ΟΤΕ», στο όποιο περιγράφει τις αντιστάσεις των συμφερόντων στις αποκρατικοποιήσεις, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί στην ζημία πού προκάλεσαν στον οργανισμό οι ψηφιακές παροχές τής Siemens», γράφει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πόκερ με τις συντάξεις»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τρίζει ο θεσμός της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να μεταφέρει το βάρος της οριστικής κατάργησής της μετά από οκτώ χρόνια».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ζητούνται 51.146 αλλοδαποί εργάτες!


ΤΑ ΝΕΑ: «Μεγάλη Σαρακοστή με λίστα απαιτήσεων»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των διαβόητων θεσμών. Από το Χίλτον θα παρελάσουν (από σήμερα και για μία εβδομάδα) όλοι οι αρμόδιοι, για να απαντήσουν με αριθμούς στον κατάλογο των μέτρων που έχουν φέρει μαζί τους οι άνθρωποι των δανειστών».

ESPRESSO: Γιατί Θεέ μου;
Η εφημερίδα αναφέρεται στο δυστύχημα με την Πόρσε και γράφει για το θάνατο του οδηγού και του φίλου του, στην πρώτη σελίδα, ενώ για τη μάνα και την 3χρονη κόρη της δε λέει και πολλά πράγματα στο πρωτοσέλιδο.

KONTRA NEWS: «Οι άχρηστοι του Χόλιγουντ που βρίζουν και λοιδορούν τον Τραμπ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το όσκαρ βλακείας και γελοιότητας κέρδισαν δικαιωματικά οι οργανωτές της απονομής των βραβείων για τις καλύτερες ταινίες».

STAR PRESS: Ο γιος του mr Jumbo στη φονική Πόρσε

Η εφημερίδα αναφέρεται στο χθεσινό ατύχημα με την Πόρσε, στο οποίο σκοτώθηκαν δυο νεαροί, μια γυναίκα και η 3χρονη κόρη της.