ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 4/2/2017._


Ήταν Νοέμβριος του 1983, όταν μπήκε στο Ελληνικό μπάσκετ το τρίποντο. Πρώτος παίκτης που σκόραρε στην Α1 ο Νίκος Σταυρόπουλος, πρώτος Έλληνας ο Καλαφατάκης (σε αγώνα του Ιωνικού με τον ΑΠΟΕΛ για το Κόρατς). Σήμερα λίγο έλειψε να σπάσει ένα ρεκόρ!


Ο ΠΑΟΚ, με 0/20 τρίποντα, κέρδισε τον Άρη στο PAOK SPORTS ARENA με 62-58 και έγινε αφεντικό της πόλης καθώς «διπλασίασε» τις νίκες του επί του Άρη παίρνοντας προβάδισμα για την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου.

Ο δικέφαλος έχει πλέον το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Το θέμα της βραδιάς είναι ότι ο ΠΑΟΚ έριχνε κυριολεκτικά άσφαιρα πίσω από τα 6.75μ. και κατάφερε να νικήσει τους «κίτρινους» έχοντας 0/20 τρίποντα! Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη πυροβολούσαν με 9/22 και στο τέλος ξέμειναν από «πυρομαχικά».

Κάπως έτσι λίγο έλειψε να σπάσει το περίφημο 0/23 το οποίο ανήκει στον Ολυμπιακό στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το 2010.

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο αρχηγός του, Βαγγέλης Μαργαρίτης, με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Zanis Peiners είχε 13. Ο Keith Clanton πρόσθεσε άλλο ένα double double στο ενεργητικό, καθώς είχε 12 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Σούλης Μαρκόπουλος, που ευχαρίστησε τον κόσμο για την βοήθεια, που έδωσε στους παίκτες του και έκανε και μια μικρή ανάλυση του αγώνα. "Δεν θέλαμε να πάμε σε άλλο στυλ παιχνιδιού, γιατί η άμυνα του Άρη ήταν μαζεμένη, έπρεπε να βρούμε τρόπο να τους τραβήξουμε μέσα, να βγάλουμε ελεύθερα σουτ. Δεν μπήκαν, θα μπουν την επόμενη φορά", είπε, ενώ ο Χρυσικόπουλος δήλωσε πως η νίκη είναι αφιερωμένη στον κόσμο και τον Πέινερς που πέρασε δύσκολη εβδομάδα.

Αντίθετα, ο Δ. Πρίφτης τα ΄ριξε στη διαιτησία: «Έγινε ένα κακό παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Όταν σου δίνει κάτι ο αντίπαλος, πρέπει να το πάρεις. Εμείς θα έπρεπε να πάμε στο επιθετικό ριμπάουντ και να υποστηρίξουμε τον εαυτό μας στο άστοχο σουτ. Σαφές το πρόβλημα στη ρακέτα με τον Κλάντον και στο ριμπάουντ και στο ένας με ένας. Θέλω να δω το βίντεο και τις βολές που κέρδισε ο ΠΑΟΚ και σούταρε εύκολα τις βολές. Όπως θέλω να ξαναδώ τη φάση με τον Κάμινγκς στα 40 δευτερόλεπτα, αν το μαρκάρισμα ήταν κανονικό. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Έχουμε ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι και να συνέλθουμε πνευματικά για το συγκεκριμένο παιχνίδι», δήλωσε.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 29-36, 44-45, 62-58

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 2, Κόνιαρης 6, Τσόχλας 7, Μαργαρίτης 15, McFadden 3, Miljenovic, Γλυνιαδάκης, Sibert 4, Peiners 13, Clanton 12

Άρης: Jackson 6, Ξανθόπουλος 6 (2), Τσαϊρέλης 4, Jenkins 12 (4), Cummings 10 (1), Ζάρας 2, Μούρτος, Σίμτσακ 4, Gordon 7 (1), Γιάνκοβιτς, Καββαδας 2, Dragisevic 5 (1)