ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 6/1/2017._ 


Νεαρός τεχνικός υπολογιστών, ο 34χρονος  Μιχαήλ Αποστολίδης, ήταν ο πιστός που "έπιασε" τον Σταυρό, στη σημερινή Τελετή Αγιασμού των Υδάτων, που έγινε στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου Νίκης με την οδό Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.


Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο 34χρονος είναι η πρώτη φορά που έπιασε τον Σταυρό, ενώ έχει βουτήξει άλλες 15 φορές. “Το νερό ήταν πιο κρύο από τις άλλες φορά αλλά όλα καλά”, τόνισε και πρόσθεσε :»Όταν πιάνεις το σταυρό η χρονιά πάει ακόμα καλύτερα. Να χαμογελάτε και να είστε γεροί».

Μάλιστα, επρόκειτο να βουτήξει στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπου όμως δεν έγινε η προγραμματισμένες τελετές αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών και στη Δημοτική πισίνα Νεάπολης.

Όπως δήλωσε στο www.praktoreio-macedonia.gr ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης αποφασίστηκε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και και της ολισθηρότητας των δρόμων αποφασίστηκε ο αγιασμός των υδάτων να πραγματοποιηθεί στους κατά τόπους ιερούς ναούς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στην τελετή αγιασμού των υδάτων παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης »Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.